Hogyan tudnám ugyanúgy szeretni a gyerekeimet?
Könnyebb szeretgetni egy tünemény mosolygós babócát, mint egy dacos hisztikést. Viszont a kis tündérből is egy év múlva kis dacoska lesz.
Nekem 3 gyermekem van, a legidősebb 4 éves, túl van a dackorszakon, ritka, ha duzzog, és édes simulékony. 2 évesen nagyon nehéz volt vele. Ekkor született a húga. Elolvadtam a kicsitől, kedves volt, mosolygós, törékeny, a naggyal meg mindig harcolni kellett. Most egy éves a legkisebb, és a középső dacol. A helyzet ugyan az.
Vannak nehezebb, és könnyebb korszakok. A dackorszak szerintem nagyon nehéz. Könnyebb ilyenkor a simulékonyabb gyereket szeretni.
Szerintem normális amit érzel, és ne izgulj változni fognak az érzéseid, hiszen a nagyobbat sem szereted kevésbé, csak ő most több gondot okoz, amiért lehet haragudni.
Számomra mindig is furcsa volt hogy ha egy szülő jobban
szereti az egyik gyerekét mint a másikat. De a történelemben is sokszor említik ,hogy legkedvesebb gyermeke meg ilyesmi.... Hogyan? Nincs gyerekem , de eléggé kiakadnék ha anyukám jobban szereti a testvéremet mint engem vagy éppen fordítva.
Azon lehet dolgozni ,hogy a nagyobb ne legyen féltékeny. Bár ezen inkább eddig kellett volna dolgozni. Próbálj többet foglalkozni a naggyal. Gondolj arra ,hogy a kicsit is megnő.
Szerintem meg ez csak egy időszak,ami el fog múlni!!Szerintem nem arról van szó,hogy jobban szereted a kicsit,hanem valóban az,hogy ő még tündi-bündi picike,a nagy meg dacos,akaratos.
Ez szerintem nálunk csak azért nem jelentkezett(nekem is ilyen idősek),mert a kicsi születésétől megállás nélkül ordított és már a falat kapartam tőle...
Mindenképpen kell tudatosság,és ne csak akkor ölelgesd,puszilgasd a nagyot amikor éppen jó,tehát ez ne valamiféle jutalom legye,hanem, csak úgy nap közben,dicsérd meg apróságokért!Nem tudom milyen a gyerekek kapcsolata,nálunk eléggé figyelmes a nagy a kicsivel,én mindig dicsérem milyen okos,milyen ügyes,hogy vigyáz az öcsire.
Mindkettőt nagyon szeretem,de máshogy.Ez szerintem normális.
Amúgy nálunk a kicsi már most nagyon durván hisztis,szóval én már mindkettővel veszekszem :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!