Ha névváltoztatáskor leírom, hogy azért változtatom, mert kiderült, nem a vér szerint apám nevét viselem, akkor megüthetem a bokám?
Olyan szempontból érdekel a kérdés, hogy a születési anyakönyvi kivonatban meg kell-e neveznem egy másik személyt ez esetben?
Vagy minden marad a régiben, a papírforma szerint?
az a baj, hogy ennyi ebben az esetben nem elég :( vissza fogják dobni.
az új név miatt nyomós okot kell megadnom, és ahogy a szüleim bántak velem és viszonyultak hozzám, elég nyomós ok.
DNS teszttel tudod bizonyítani, hogy nem ő az apád? Mert bemondásra ezt senki nem fogja komolyan venni.
Normál esetben a névváltoztatásnál senkit nem kell megnevezni.
Apasági teszttel, igen. Nyilván, nem hivatalos teszt, amit bíróságra is lehetne vinni, viszont nem ez a célom. Anyám is elmondta, mi az igazság (25 év után...), mégis mi a gond?
Kérdés, ha ezt beleírom, változik-e valami?
Nyilván a vér szerinti apámat meg sem említem.
Ok Köszönöm. Ez nagy segítség.
Akkor ha egy semleges nevet is valasztok, remélhetőleg elfogadják.
Csak beszéltem egy anyakönyvvezető ismerősömmel, aki azt mondta, vissza is dobhatják, ha nem tartják megalapozottnak az indoklást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!