Ha apám végrendelkezik, hogy semmit sem hagy ránk, akkor nem kapunk semmit?
Szóval,ha végrendelkezik és mindent egy barátjára hagy,megteheti?Anyámmal 40 éves házasok,mi hárman vagyunk testvérek.
Meg lehet ezt támadni,hisz 40 év alatt anyával mindent közösen szereztek meg?!Létezik,hogy nekünk semmi se fog járni?
Az a baja,hogy ő nem ezt a munkát szánta nekünk.Ő úgy gondolta,hogy majd tovább visszük a gazdálkodást.Van egy tanyánk,állatokkal,földdel,növényekkel.A szüleim 30 éve mezőgazdasági vállalkozók és apánk azt akarta,hogy mi is ezt csináljuk.Mi viszont nem erre vágytunk!Más szakmát tanultunk,mást csinálunk.
Ezért azt mondta,hogy semmit sem hagy ránk,mindent az egyik barátja örököl.
Jelzem amíg otthon éltünk,segítettünk neki mindenben.
Hajnal 4kor keltünk és mentünk a földekre,este 10ig dolgoztunk.Mellette tanultunk és sokra vittük,csak épp nem arra,amit apánk akart!
Én is kíváncsi lennék az okra, ez azért nagyon durva. Főleg ha belegondolunk pl. egy közös ház sorsába azután, hogy édesapád része egy számotokra lehet, hogy tök idegen emberé lesz.
Ahogy már más is írta, a házasság egy vagyonközösség, tehát nem semmizheti ki édesanyádat, ami jár az jár. Ellenben a saját részével úgy rendelkezik, ahogy akar, tehát ha hivatalos, hitelesített végrendelete van, akkor sajnos ti ez ellen "jó esetben" semmit nem tehettek.
a köteles rész könnyen támadható,
és még akkor ott van a kitagadás, ha azt is használja a végrendelkező akkor aztán végképp nem kap senki semmit, kivétel a barát
Én nekem már 12éve meghalt az apukám, most 17vagyok, jövőre megkapom a házat az autót a földeket, konkrétan mindent
Apukám az az ember, akire ha gondolok eltűnnek a rossz gondolataim. Sajnalom, hogy a te apukád így viselkedik! Őszintén!
ja értem dolgozni nem akartatok a gazdaságban, csak az örökség kellene!
megértem az öreget!
ha végrendeletben valakire hagyományoz NINCS köteles rész!
Nem létezik. Először is csak a vagyon fele felett rendelkezik, tehát 50% alapból mindenből az anyukádé. A másik fele pedig a hármótoké.
Ha benneteket kizár, azt csak nyomós okból teheti: nem törődtetek vele, saját hibátokból nem tartottátok vele a kapcsolatot, betegségében nem ápoltátok, vagy: bűnöző életmódot folytattatok Stb.
Tehát vagy semmis a végrendelet, vagy a köteles részt: 20%-ot mindenképpen megkapjátok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!