Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Bolti lopás (dm) kisértékben,...

Noviubee kérdése:

Bolti lopás (dm) kisértékben, felnőtt vagyok! Mi fog történni?

Figyelt kérdés
Ma, 2014. 10. 09-én a dm nevű drogériában. elloptam egy 1200 Ft-os körömlakkot. ezt a biztonsági őr észrevette.. és felvették a jegyzőkönyvet, bevallottam mindent és visszaadtam a körömlakkot is. és azt mondták elküldik a rendőrségnek. 20 éves vagyok.. soha sem csináltam ilyet.. nagyon sajnálom! ilyenkor mi a teendő? mit fognak csinálni? bezárni ugye nem fognak.. vagy közmunkára ítélni, ugye bírósági ügy sem lesz belőle..

2014. okt. 9. 22:50
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
köszönöm a választ mindenkinek! nem tudom.. csak úgy megtörtént, még soha nem csináltam ilyet.. :( de már nagyon megbántam.. akkor most várok, aztán meglátjuk mi lesz és hogy mikor postázzák ki a levelet
2014. okt. 10. 09:26
 12/15 anonim ***** válasza:
91%
amú agy úgy nézzük szerintem jól jártál, hogy lebuktál. Tegyük fel, hogy nem buksz le, akkor valószínüleg megpróbálod másodjára mert az elsőnél simán ment minden, aztán harmadjára és így tovább. Az alkalom szüli a tolvajt. Ha meg elkapnak és kiderűl, hogy többször loptál, nagyobb büntetést is kapsz
2014. okt. 10. 12:52
 13/15 anonim ***** válasza:

10: Ráadásul azt az ötezer forintot neked csak azért kellett kifizetned egyáltalán, mert kihívták őket és nyoma van. Ha nem hívják, vagy ott a helyszínen kapnak rajta a rendőrök, semmi nem történt volna.

Én kis balesetet okoztam a kocsival, személyi sérülés nem történt, elég lett volna a betétlapot kitölteni de a károsult inkább rendőrt hívott. Így én is kaptam automatikusan az ötezres csekket.

Nem hinném, hogy ez belekerülne az erkölcsi bizonyítványba. Van ismerősöm, akit konkrétan okirat hamisításért vittek be és ejyne-bejnyén kívül ő sem kapott semmit.

2014. okt. 10. 12:54
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

tuti, hogy nem kerül be a bizonyítványba, nekem sem került.

igen, amúgy jobb a lebukás, bevallom, én nem először tettem ilyet, de egyszerűen rászoktam, és iszonyatos kín volt megállni, hogy ne tegyek zsebre valami nekem tetsző dolgot, ami nyilván nem érte meg az árát, de szerettem volna... sokszor sikerült megállni, de nem mindig, akkor pumpált bennem az izgalom, az adrenalin, ezekre rá lehet függni. mindegyiknél megfogadtam, hogy ez az utolsó, és a lebukás előtt már hónapokig nem is tettem semmit, aztán mégis, le is buktam... de végre felfogtam, hogy akármilyen ügyes voltam eddig, örökké nem lehetek ilyen szerencsés... ha azt vesszük, mennyi értékben szedtem össze cuccokat, szinte megért 5000 ft-ot. : D vicceelek. nagyon rossz ez. soha nem szabad lopni.

2014. okt. 10. 15:34
 15/15 anonim válasza:
Mi lett a vége? Később visszamentem, hogy beszéljek az őrrel, mert jegyzőkönyvfelvételnél teljesen sokkos állapotban voltam, sajnos addig tagadtam, amíg lehetett, aztán végül kifizettem a terméket. Az őr nem volt ott, az üzletvezető helyettes azt mondta, hogy ha megtérült a kár, akkor le van zárva a dolog, nem kapok levelet, beidézést... Lehet ilyen? Vagy esetleg nem elég tájékozott az ügyben?
2015. ápr. 14. 13:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!