Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Bolti lopás (dm) kisértékben,...

Noviubee kérdése:

Bolti lopás (dm) kisértékben, felnőtt vagyok! Mi fog történni?

Figyelt kérdés
Ma, 2014. 10. 09-én a dm nevű drogériában. elloptam egy 1200 Ft-os körömlakkot. ezt a biztonsági őr észrevette.. és felvették a jegyzőkönyvet, bevallottam mindent és visszaadtam a körömlakkot is. és azt mondták elküldik a rendőrségnek. 20 éves vagyok.. soha sem csináltam ilyet.. nagyon sajnálom! ilyenkor mi a teendő? mit fognak csinálni? bezárni ugye nem fognak.. vagy közmunkára ítélni, ugye bírósági ügy sem lesz belőle..

2014. okt. 9. 22:50
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

lopás vétség megalapozott gyanúja miatt nyomozást fognak indítani. H aszerencséd van megúszod egy ejnye bejnyével. Ha nem,akkor azthiszem pénzbírságot kapsz,ami minimum 30-ezer,bár lehet rosszul tudom.

Amúgy nem a biztonsági őr szúrta ki a lopást nehogy azt hidd.Az ilyen üzletek hemzsegnek a kameráktól,amiket figyelnek. A biztonségi őrt meg a kameraszobából rádión tájékoztatják kit kell lefülelni.Ennyire egyszerű.

2014. okt. 9. 23:09
 2/15 anonim ***** válasza:
76%
ekkora értéknél még nem csinálnak belőle komoly ügyet főleg ha együttműködő voltál. ha még nem volt korábban ügyed ilyen téren akkor kapsz egy ejnyebejnyét írásban és ennyi. Meg az erkölcsi bizonyítványodba is benne lesz egy ideig.
2014. okt. 9. 23:10
 3/15 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat!

akkor annyi lesz, hogy küldenek egy levelet valamikor amiben ez le lesz írva? esetleg egy csekk amit, ha egyből befizetek, akkor meg van oldva?

2014. okt. 9. 23:14
 4/15 anonim ***** válasza:
94%
Mi történne? Megbüntetnek.
2014. okt. 9. 23:20
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Igen valósszínűleg. De legközelebb ne emelj el sehonnét semmit. Remélhetőleg tanultál belőle. És ne feledd. A legkisebb boltok is hemzseghetnek a kameráktól!
2014. okt. 9. 23:20
 6/15 A kérdező kommentje:

igen, nagyon tanultam belőle!

sőt, nagyon megbántam.. meg is ijedtem rendesen.. de akkor rendőrségre járkálás nem lesz belőle?

2014. okt. 9. 23:22
 7/15 anonim ***** válasza:
28%

Valósszínűleg el van nézve a dolog,és annyi a büntid,hogy az erkölcsi bizidben fog szerepelni egy darabig.De ugye ez sme túl jó mivel sok munkáltató kéri az erkölcsi bizit az önéletrajz mellé. ( ha esetleg munkát keresel )

szóval ez sme olyan nagyon kicsi büntetésnek mondható,mivel ha egy főnök meglátja az erkölcsi bizidben,hogy loptál,akkor nem biztos,hogy felvesz...

Amúgy nem,nem kell emiatt járkálnod a rendőrségre.

2014. okt. 9. 23:31
 8/15 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszaitokat! kicsit megnyugodtam, bár nagyon szégyellem magam.. és mennyi időn belül fog érkezni tájékoztatás?
2014. okt. 9. 23:42
 9/15 anonim ***** válasza:
54%
Csak azt nem értem mi vett rá téged arra hogy körömlakkot lopj? Gondolom azért annyira nem vagy rossz anyagi helyzetbe, ha meg mégis, ezek a dolgok nem fontosak
2014. okt. 10. 01:05
 10/15 anonim ***** válasza:
28%
szia! sajnos nekem is volt részem ilyenben egyszer. én 8000 ft-ért nyúltam le kozmetikumot egy másik drogériában, és kiszúrt a bizti őr. mondtam, hogy visszaadom, vagy kifizetem, de ne hívjanak rendőrt. persze lesz.rták, jegyzőkönyvet vettek fel és rendőrt hívtak. a rendőrök sokat várakoztattak, mi legyen velem, full ideg voltam, de amúgy rendesek voltak. azt mondták, hogy simán visszaadhattam vagy kifizethettem volna, nem kellett volna őket kihívni, de a drogériások szemetek voltak. végül a rendőrök adtak 5000 ft-os csekket, befizettem, és ennyi. szóval elég jól megúsztam a dolgot. utána egy hónapig viszont feltűnően figyeltek az őrök a drogéria más üzleteiben, elég szar volt. azért mert egyszer lop valaki, nem lesz tolvaj. nagy bűn.... nem hiszem, hogy neked bekerülne az erkölcsi bizonyítványba. ez csak szabályszegés, mintha pl. nem kapcsoltad volna be a biztonsági övedet utazáskor. nincs jelentősége. remélem, hogy egy ilyen csekélység miatt nem fognak rád kiszabni nagy összeget. körömlakkot meg ilyeneket lopni nem nagy dolog. csomó csaj csinálja, keveset kapnak el. de többet ne csinálj ilyet, még ha nehéz is megállni... és inkább ne menj többet abba a dm-be. : )
2014. okt. 10. 08:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!