Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Fogyasztóvédelemhez fordulhato...

Fogyasztóvédelemhez fordulhatok hajfestékkel kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Az történt, hogy vettem egy márkás hajfestéket, és rézvörös helyett sötét pirosas barna lett a végeredmény. szőke hajra kentem, szóval nem kellett volna 5 árnyalattal sötétebbnek lennie az eredménynek. konkrétan erre az árnyalatra több panaszt is olvastam utólag a neten, tehát biztos, hogy hibás a festék, vagy rosszu tubusba töltötték a festéket. A fogyasztóvédelemhez szeretnék fordulni, hogy megszüntessék ezt a színt, mert ez megtévesztés, teljesen más árnyalatot kaptam. Milyen eredményre számíthatok? Beszüntethetik az árnyalatot, kártérítés is lehet esetleg?

Köszi

2014. okt. 9. 20:32
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:
nem, nem kaptam jogi választ.
2014. okt. 10. 15:26
 12/29 anonim ***** válasza:
54%

"A dobozon rajta van, hogy a kép csak illusztráció nem?"

Ez jó válasz,, jogi is, hiszen benne van, hogy a gyártó nem vállal felelősséget a színeredményért, a kép csak illusztráció, amilyen tökéletes körülmények között, erős megvilágításban lesz.

2014. okt. 11. 20:58
 13/29 A kérdező kommentje:

dikk de okos vagy, csak nem megvettél egy doboz ugyanolyan festéket, mint én (le sem írtam, milyen típus), és elolvastam az összes feliratot és utasítást? képzeld, én megtettem, én nincs benne ilyen.

olyan okosnak hiszitek magatokat, közben csak okoskodtok, személyes véleményeket írtok. én nem ebben kértem segítségeteket. ha nem értetek a joghoz, akkor ne írjatok.

azóta szerencsére már kaptam választ szakembertől, a vicc az, hogy ezt a festéket már a fogyasztóvédelmen és a cégen keresztül mások is bepanaszolták, és már megkezdték a kivonását. bejártam pár boltot, már a helye sincs meg a többi szín között, illetve kiárusítva láttam.

a garniertől meg kapok egy kárpótlást, bár nekem nem kell, el fogom ajándékozni.

KÖSZI MINDENKINEK A RENDKÍVÜL HASZNOS "JOGI" TANÁCSOKAT.

2014. okt. 12. 01:22
 14/29 anonim ***** válasza:
54%
Mindezt pár nap alatt, hétvégén sikerült elintézni? Mily meglepő, hogy minden mással ellentétben ez pikk-pakk meglett, s a nálunk lévő boltokban biztos csak hallucináltam a terméket, illetve majd később is azt teszem majd, amikor majd megint látom. És még médiahír se lett belőle, még helyi szinten sem.
2014. okt. 12. 13:48
 15/29 A kérdező kommentje:

nem hétvégén sikerült erre fényt derítenem. jogi tanácsadót kérdeztem és válaszolt, meg a garnier is visszaírt. milyen elképzelhetetlen, igaz? amúgy te most mit közözködsz? szívügyed a téma? mindent tudsz, hogy én mikor mit csinálok? nincs életed, hogy az enyémmel foglalkozol?

hát ahol én láttam, ott már nem volt a boltban. több rossmannban és dm-ben is jártam. na szevasz!

2014. okt. 12. 18:02
 16/29 A kérdező kommentje:
azt sem tudod, pontosan milyen festéket vettem, garnierből van vagy 3-4 féle. akkor honnan tudod, hogy te láttad a festéket a boltban? nagyokos. médiahír az ilyenekből amúgy sem szokott lenni, termékvisszahívás esetén sem nagyon, ha nem mérgező dolgot találtak egy kozmetikumban-ételben.
2014. okt. 12. 18:04
 17/29 anonim ***** válasza:
54%

Te kértél segítséget és mindenki normálisan válaszolt. Ha komoly jogi tanácsot akarsz akkor fordulj ügyvédhez.

A többi válaszod alapján már meg sem lepődök hogy harcba szállsz a gonosz hajfestékgyártóval, gondolom olyan nő vagy aki az éttermekben üvöltözik a pincérekkel meg panaszkodik a boltban hogy túl meleg/ hűvös van.

2014. okt. 12. 22:54
 18/29 anonim ***** válasza:
54%

A Garnier szerint nem kezdték el kivonni egyik hajfestékük rézvörös nevű árnyalatát sem, ha valaki azt tapasztalta, hogy ezek a termékek a kiárusítás részhez kerültek, annak oka a hamarosan lejáró szavatossági idejük, nem pedig a kivonásuk, a gyártásuk továbbra is folytatódik.

Ha valaki kifogásolja az eredményt, annak ezt elsődlegesen levélben kell megtennie, ahonnan feldolgozásra megy. Adott esetekben megvizsgálják, hogy hibás volt-e a termék, ehhez szükséges a maradék, illetve az eredeti és a kapott hajszín dokumentálása. Az eljárás több hónapot vesz igénybe, bárminemű kárpótlás csak ezek után jöhet szóba.

2014. okt. 14. 15:35
 19/29 A kérdező kommentje:

nem rézvörös volt a neve...

mindegy a dolog, már megtettem a bejelentést.

apropó, a kedves gyik eltüntette az előző kommentemet.

kárpótlást ajándék termék formájában fogok kapni. ők írták.

2014. okt. 14. 21:53
 20/29 anonim ***** válasza:
54%

Egész eddig rézvörösről karattyoltál, mindig arra hivatkoztál, a kérdésben is ott van: " rézvörös helyett sötét pirosas barna lett".

Megjegyzem, a Garniernek nincs kapcsolattartási e-mailcíme, postafordulta pedig hosszabb idő.

2014. okt. 15. 14:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!