Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Fogyasztó védelem?

Fogyasztó védelem?

Figyelt kérdés

2,5 éve vásároltam egy asztali számítógépet, melynek tönrement az alaplapja. 08.12-én bevittem a szervízbe (mert 3 év garancia szerepel a számlán), ahol azt mondták, elküldik a gyártónak, aki 4-5 hét alatt kivizsgálja.

Mai napon beszéltem a szervízzel, ahol azt mondták, akár több évig is elhúzódhat egy ilyen gyári vizsgálat, de vigyem be az alaplap dobozát, és egyéb tartozékát, (telepítő cd), és beletesznek nekem egy másik alaplapot. Kérdésemre, hogy újat-e, amin újabb 3 év garancia van, a válaszuk az volt: használtat, hiszen én is használt alaplapot vittem be. A dobozra azért van szükség, mert ha visszakapják a régit, akkor azt használtként értékesítik.

Szeretném megkérdezni, milyen lehetőségeim vannak, mert egy hónapja nincs gépem, és nem biztos, hogy egy használt alaplapra való kicserélés lenne a legjobb megoldás.

Köszi

2014. szept. 12. 19:05
 1/4 anonim ***** válasza:

Végül is a gépet már két és fél éve használtad, tehát nem új. A használt alaplapról nem tudni, mennyit használták, lehet, hogy csak egy évig, ekkor például ingyen kapsz másfél évnyi használatot.

Egyébként egy garanciális hibánál az a lényeg, hogy megjavítsák. Ez meg fog történni, tehát nem értem a problémát.

2014. szept. 12. 19:33
 2/4 A kérdező kommentje:

Az a probléma, hogy ilyen alaplapot már nem gyártanak. Tehát vagy a gyártó megjavítja, vagy kicseréli egy másik típusra.

A szervíz semmi bevételt nem szerez, ha garanciális a termék, ezért azt feltételezem, hogy úgy akar hasznot húzni, hogy később eladja az én -használt (és kijavított)/ új és kicserélt- alaplapomat a gyártó révén (ezért kell neki a doboz és a telepítő), miközben engem "lehúz", hogy vegyek egy használt alaplapot, amit ő beszerel beszerelési díj ellenében.

Tehát vagy megkapnám a gyártó által kijavított saját alaplapomat garanciálisan, vagy a gyártó ADNA egy másikat, mert nem tudja megjavítani, pedig még garanciális.

A szervíz meg csak hasznot akar, mert ebben így semmi részesedése nincs. Meg akar félemlíteni, hogy több évig eltarthat, és mutyizni akar a háttérben.

2014. szept. 12. 19:50
 3/4 anonim ***** válasza:

Szerintem jobban jársz, ha kapsz egy másikat.

Egyértelmű, hogy amikor megvetted a terméket 3 év garanciát kaptál. Tehát úgy vásároltál, hogy tudtad, hogy 3 év + 1 nap után ha tönkremegy az a te sarad.

De te most beadod a rosszat és kapsz egy másik használtat. Valószínűleg az egy másik rossz felújítva, megjavítva. Örülj neki, mert valószínűleg azok is garanciálisan visszavett termékek tehát nem lehetnek használtabbak 3 évnél. Nagy valószínűséggel nem éppen 2,5-és3 év között ment tönkre, mint a tiéd, így egy kevésbé használtat kapsz.

A kicserélt termékre is kapsz garanciát, de a fél éved még ketyeg, addig mindenképpen van garanciád ha ez is tönkremegy.

A doboz azért kellhet, mert felújítják és eladják használtként vagy beteszik javítás után egy másik garanciális gépbe. Az is valószínű, hogy te is ilyen dobozva fogod megkapni a tiédet.

2014. szept. 12. 20:05
 4/4 anonim ***** válasza:
Én mikor a laptopomnak baja volt, midngi azt jelezte túlmelegedett és kikapcsolt, akkro bevittem, mondták 2-3 nap mire ellenőrzik. Kiderült, hogy rossz volt a érzékelő ezért teljes alaplapcserét végeztek.
2014. szept. 12. 20:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!