Ha anyukám vett egy házat a testvéremnek, és a testvérem felesége szó nélkül lecserélte a zárat és nem hajlandó kulcsot adni anyukámnak, akkor lehet valamit tenni jogilag?
De ezekkel most mi a baj?, Én is külön élek, mégsem zavar ha anyám vagy anyósom átugrik unokázni. A gyerekek szeretik őket, miért ne lehetnének velük?
Csak sógornőm olyan rugalmatlan, hogy az iszonyú.
Egy időben megbeszélték, hogy mikor megy anyukám: első alkalommal beteg lett a gyerek, aztán aludt, aztán azt hiszem, szoptatni kellett. Mondjuk nem értem, ahhoz miért kell elbújni egy családtag elől, de mindegy. Szóval ha csak bejelentésre menne, sosem látná az unokáit.
De kérdező te azt normálisnak érzednéd, ha házas vagy, gyerekeid vannak, és az anyósod szó nélkül bejön amikor nem vagy otthon!!! hoz ételt (meg sem kérdezve, hogy te főztél-e aznap, nem rohad-e rátok a tegnapi kaja, szükségetek van-e rá egyáltalán, stb.)?? Feltételezem nem túl jól...
Édesanyád nyugdotan felhívhatja a fiacskáját, megkérdezheti átmehet-e meglátogatni az unokákat, és vihet-e át egy kis ebédet. Ez olyan nehéz lenne? Ehhez mióta kell kulcs??
"első alkalommal beteg lett a gyerek, aztán aludt, aztán azt hiszem, szoptatni kellett. Mondjuk nem értem, ahhoz miért kell elbújni egy családtag elől, de mindegy"
1. Ha beteg, felesleges átmenni.
2. Ha alszik, akkor is (mert mit csinál vele? Nézi? )
3. Ha szoptatja nehogy már ott álljon mellette az anyós és nézze, hogy a gyerek hogy csüng a mellén... neked jól esne, ha mondjuk apósod nézegetne szoptatás közben?? Kétlem.
Ideális esetben anyukád észre sem vette volna a zárcserét.
Ha tulajdonos lenne, akkor sem járhatna be kénye kedve szerint.
Szóval hiába mentek ügyvédhez.
Egyébként tényleg bunkóság hívatlanul látogatni, kéretlenül hordani a cuccot.
Normálisan is meg lehet beszélni.
Pl anyukád odatelefonál, és megbeszélik mikor jó mindkét félnek.
En a sajat nevemre vettem volna vagy a fiam nevere, es haszonelvezettel.
Engem nem zavart sosem, amikor az anyosom atjott.
Kérdező én értem mire gondolsz, de neked meg azt kell megérteni, hogy az emberek nem egyformák. Te is különbözöl a testvéredtől. Ha téged nem zavar, hogy valaki bejárkál kedve szerint a lakásodba amikor nem vagy otthon, szíved joga. De ezek szerint a testvéredéket zavarja, ezt el kell fogadnod és kész. Anyutoknak is el kell fogadni.
Meg egy előbbi kommentedből az jön le, hogy nem a házat magát ajándékozta, hanem pénzt, amiből aztán tesódék vették a házat. Így már aztán végképp semmi köze hozzá.
Am alapvetően a zárcsere is anyud hibája. Az én anyukámnak is van kulcsa a házamhoz, de még sose fordult elő, hogy bejelentés nélkül jött volna. Nálatok minden egy szörnyen rossz szülő-gyerek kapcsolatra utal. Anyud rettentően birtokolni akarja a fiát, ő meg próbál menekülni. A én nem hiszem, hogy az ebéddel meg az unokázással van a baj, valószínűleg, ha ott van mindig próbálja megmondani a tutit, ezt pedig nem sok ember viseli jól. Anyudnak vissza kell vennie magából és akkor majd szívesebben látják.
nem, szerintem te nem érzed, hogy ez idegesítő. neki az anyósa, neked az anyád. egyszerűen más a helyzet. neki egy idegen nő, aki a háztartásába avatkozik bele, az önálló életébe váratlanul.
nem véletlen, hogy lemondta a találkozókat, nyilván már ezredszerre volt kellemetlen anyukád látogatása.
ha nem érti, hogy miért baj ez a kulcs dolog, akkor nyilván máshol is vannak dolgok, amiket nem ért.
Jogilag nem anyukádé a ház, ez van sajna.
De tényleg igaz, hogy nincs is ott semmi keresnivalója. Lehet, hogy Te örülsz neki, ha bejelentés nélkül megjelenik, de nem minden ember egyforma. Van aki nem tudja elengedni magát olyankor a saját (!) lakásában, ha tudja, hogy bármikor megjelenhet valaki, bevallom engem is zavarna. Tegyük fel (egy szélsőségesebb példa), épp pucéran rohangálni van kedvem a lakásban, mert épp nincs otthon más, erre anyós megjelenik az ajtóban... még arra sincs időm, hogy felkapjak valamit. De ha csak például aludnék éppen, meg is ilyednék, nem -e betörő vagy valami.
Meg amúgy sem átjáróház, aki érkezik, legalább csengessen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!