Ha anyukám vett egy házat a testvéremnek, és a testvérem felesége szó nélkül lecserélte a zárat és nem hajlandó kulcsot adni anyukámnak, akkor lehet valamit tenni jogilag?
Nem. Anyukádnak jogilag semmi köze nincs ahhoz a házhoz.
Mellesleg miért kéne anyukának kulcs a fia házához?
Nem mindegy, miért kell? Eddig is volt neki, testvéremet nem zavarta.
Akkor beszélek egy ügyvéddel. A pénzről azt hiszem, van ajándékozási.
ha a gyerekének vett házat, akkor nem várhatja el a kulcsot.
ha magának vett volna házat, és megengedné, hogy a gyereke ott lakjon, mint bérlő vagy valami, akkor lehetne kulcsa.
érdekes, nekem a testvéremmel lett közösen elvileg véve egy lakás. de mégis anyukám rendelkezik fölötte, mindent ő dönt el, én el se adhatnám, ki sem adhatnám, semmi.
bármikor odamegy, amikor ő akarja, átrendezi, csinál vele, amit akar. ő dönt, mivel félig az ő pénzéből van (és én nem tudtam beleadni persze).
én már nem lakom ott szerencsére, és nem is értem ezt a hozzáállást azóta sem. így nem lehet felnőttként élni, akkor minek vette elvileg nekünk, ha őneki kell.
a te anyukád, kérdező, uralkodni akar a testvéred életén. tanulj ebből, és ne fogadj el az anyukádtól inkább semmit, mert nem fog hagyni normálisan szabadon élni az ő általa vett ingatlanban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!