Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ti mit tennétek ebben az...

Ti mit tennétek ebben az öröklési ügyben?

Figyelt kérdés
A szüleimtől kaptam egy házat amit pár éve után a párom nevére is írattam. De a nagyobb rész az enyém a házból közben felújítás is volt. A férjemnek volt előttem egy kapcsolata amiből van egy 12 éves fia. A gyerek hétvégén itt volt és azt mondta hogy ez az ő haza is lesz azt mondta az anya neki. Ezt igazságtalannak gondolom mivel ezt a házat én kaptam a szüleimtől, és a gyerekemre akarom hagyni. Nincs bajom a párom gyerekével. Hogy lehet megakadályozni ezt a férjemnek papírt kell írni?
2014. aug. 15. 11:25
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Te írattad a férjed nevére, így nem igazságtalan a fia igénye. Végrendelettel sem tudod szabályozni, mivel a végrendelet nem írhatja felül a törvény szerinti öröklést.

Csak úgy tudod megakadályozni, hogyha lekerül valahogyan a férjed nevéről az ingatlan. De azért az fura lenne, ha közösen újítottátok fel. Biztosan rosszul esne neki és gondok lennének belőle.

2014. aug. 15. 12:08
 12/14 anonim ***** válasza:
48%
Rosszul is fog neki esni, az ex meg dörzsöli a markát, hogy de jól jár a gyerek. Szerintem az lenne a legkorrektebb, ha a férjed önként lemondana a javadra a tulajdonjogáról, és nyitnátok egy borítékot, amibe a 12 évesnek tesztek félre.
2014. aug. 15. 12:36
 13/14 BlackSword ***** válasza:

Először is gratulálok... Ehhez már tényleg "ész" kellett... Hiába ír a férjed végrendeletet, amiben kitagadja (nyílván nem fog) az örökrésztől egyik jogos örökös sem fosztható meg...

Két megoldás van:

1) szépen visszakerül az ingatlan a Te nevedre teljes egészében...

2) Párod halála után a nem közös gyerek/örökös lemond az örökségről...

2014. aug. 15. 12:50
 14/14 anonim ***** válasza:
Majd h.lye lesz lemondani az öröklésről, az a gond. Anyuka meg már titkon a fal színeit tervezgeti, hogy mire oda kerül az édeskisfia, minden ki legyen találva..
2014. aug. 15. 12:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!