Gyermekelhelyezési ügyben az éppen aktuális gyámnak kell biztosítani az anyagi hátteret a gyermeknek?
"A gyámhivatalban azt mondták, hogy nem köteles adni pénzt, mert a húgom saját döntéséből jött el tőle és mivel hivatalosan még ő a gyámja így nem veszi fel jogtalanul a pénzt (ami sztem nem így van).
Pedig igy van. Hivatalosan neked semmi közöd a gyerekhez, igy penz sem jar.
"Már írtam levelet az államkincstárba és a nyugdíjfolyósítóba, hogy szüntessék meg a pénzek folyósítását a részére, mert folyamatban van az elhelyezés. Még nem jeleztek vissza. Nagyon lassan megy ez az ügy."
Nem fogjak megszüntetni a folyósítást. Jar az apadnak, amig hivatalosan o a gyerek gondviseloje.
"Azt mondta a gyámügyes, hogy először ideiglenesen helyezik el, ami 30 nap, aztán lesz a többi intézkedés. "
Jol mondta.
"De addigra a húgom betölti a 16-ot, amikor is ő választhatja meg, hogy ki legyen a gyámja."
Ezt a baromságot nem tudom honnan szedted, ilyen nincs.
"Ha születésnapja utánig sem zárul le az ügy, akkor felfüggeszthetjük ezt az eljárást és kérheti saját nevén az elhelyezését? Vagy most már meg kell várni a végét, ami akár több hónap is lehet..."
Meg kellene várni a veget. Sajat jogon nem kerhet gyamot....
Azért írtam le amit te, hogy érthető legyen mire mi a valasz.
Amig az apja el, nem kell neki gyam, hiszen van szülője. Gyam akkor kell, ha meghal mindket szulo, vagy elveszti a szuloi felugyeleti jogát. Eleg nagy baromságot mondtak a gyamhivatalban, mert bizony nem választhatja meg a gyamjat, max visszautasithatja tobb jelölt eseten.
A húgod utan jar penz, de nem neki, amig kiskoru, hanem az ot nevelo szülőnek.
Nem zaklatlak többet, boldogult ahogy tudsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!