Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Gyermekelhelyezési ügyben az...

Gyermekelhelyezési ügyben az éppen aktuális gyámnak kell biztosítani az anyagi hátteret a gyermeknek?

Figyelt kérdés
A húgom nálam szeretne lakni (édesanyánk meghalt 4 éve, az apja pedig iszik, alig költ rá). Elmentünk a gyámügyi hivatalba, ahol kértem hogy nálam helyezzék el.

2014. jún. 10. 09:21
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:
Nem akartalak megbántani, csak úgy jött le a válaszod, mintha lenéznél, bírálnál. Másik gyámot kérhet, ha nincs biztonságban,úgymond veszélyeztetett a helyzete. Pl ilyen dolgok vannak, hogy fél haza menni hétvégente a suliból, mert állandóan ittas az apja, kötegszik vele, lelkileg terrorizálja. Olyanokat mond neki, hogy anyánk már rég megtépte volna (végignézte ahogy meghalt, 12 éves volt akkor), ellenem és az öcsém ellen akarja hangolni a húgom, mert féltesók vagyunk. Nem engedi a barátaihoz, rokonaihoz. Ha vmit csinál pl főz, ruhát hajtogat, kritizálja, hogy nem jó, nem úgy kellett volna. Tanulni se tud, mert nem arra koncentrál, fél évkor 3ból bukott (9-ikes) most 1 hónap alatt felhúztuk, lehet csak 1ből fog. 2 havi koli díjjal elvan maradva, 500-1000ft-okat adott vissza neki a hétre, ezalatt értettem, hogy alig költ rá. Ráadásul a női dolgokat sem veszi meg neki, spórolja ki magának, ha pedig mégis megveszi, akkor kiabál vele, ossza be. Ruhákat nem vesz neki, a ballagási pénzét (30ezer) a saját beiskolázására volt kénytelen költeni és még én adtam neki ruhákat, vettem fehérneműket nemrég, mert ugye az kopik (zokni), de nem vesz neki az apja. Szakadt cipőben járt és mikor mondta az apjának, hogy kéne egy másik, elkezdett morogni, hogy minek, az évet már kibírja és úgy szólt neki egyik rokonunk, hogy ő lány és ami kell az kell, mert egy fiúnak is más. Úgy vett egyet, de azért is hallgatott a húgom. Az öcsém 20 éves, apánkkal lakik és az ő pénzét is a nevelőapánk veszi fel. Semmit nem ad öcsémnek belőle, pedig neki már nem a gyámja, csak 18 éves korig kell gyám. Akkor most azzal a pénzzel is mi van? Lehet úgy tűnik, hogy engem csak a pénz érdekel, de a mai világban igen is sokat számít a pénz és az bosszant leginkább, hogy ami járna a testvéreimnek, azt nem kapják meg... Úgyhogy elég sok itt a probléma, meg még sorolhatnám, de már így is sokat írtam. És még egyszer bocsi, tele van a fejem rengeteg gonddal, igaz nem másokon kéne kitöltenem.
2014. jún. 12. 08:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!