Mit csináljak? Mit tehetnék ebben az ügyben?
Ne haragudj, de pár dolog gyanús a történetben:
- semmilyen felsőoktatási intézménybe nem lehet jelentkezést beadni az aláírásod nélkül (ha kiskorú vagy, akkor kettőtöké kell, de a tiéd is mindenképpen, ha nagykorú, akkor csak a tiéd); ráadásul ha a barátoddal élsz, akkor gondolom a papírok is nálad vannak, melyeknek a fénymásolt/scannelt verziójára is szüksége lenne édesanyádnak, ezekhez mégis hogy jutott volna hozzá?
- ha nem igazán vagy jóban anyukáddal, akkor mégis honnan a büdös rákfenéből tudta volna, hogy melyik céghez milyen állásra szeretnél pályázni?
- egy alkoholista mégis mikor és honnan veszi az energiát, hogy hivatalos iratokat küldözgessen az amúgy nem túl imádott gyermeke nevében?
Örülnék, ha ezeket tisztáznád, mert nagyon kamuszagú a történet.
Nem viccből írtam ki a dolgot, de szívesen válaszolok neked.
"semmilyen felsőoktatási intézménybe nem lehet jelentkezést beadni az aláírásod nélkül" --> 21 éves vagyok, tehát csak az én aláírásom kell. De honnan veszed, hogy anyám nem írta alá helyettem a papírokat? Mert ez történt. És nem csak velem, apámmal szemben is. Aláhamisította az ő aláírását is, csak ő rosszabbul járt, mert anyám azért csalt, hogy hitelt vehessen fel, amit most apám fizetéséből is vonnak, ha akarja, ha nem. Most kezdett el a bíróságra járni, hogy kiderült a dolog. Másrészről anyám nagyvonalúan odaadta a leveleket, amiket nekem küldtek a főiskolából, hogy benne vagyok a rendszerben, meg stb. Nem tudom, mennyi mindent tudott így intézni, de az biztos, hogy a nevemre már sár került általa.
És hogy jutott hozzá az irataimhoz? Úgy, hogy amikor még vele laktam, fogta és lefénymásolta mindenemet. Minden bizonnyal az érettségim fénymásolata is megvan neki.
Honnan tudta, hogy melyik céghez, milyen állásra szeretnék pályázni? Onnan, hogy van egy végzettségem, és a szerint szeretnék elhelyezkedni.
Miért van energiája küldözgetni hivatalos leveleket? Azért, mert munkanélküli, és egész nap nem csinál semmit. És ne értsd félre, nem azért csinálja, mert rosszat akar nekem, csak hülye ahhoz, hogy tudja mihez határolni magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!