Hogyan szerettessem meg magamat a macskával? ^^ Vagyis, most is kedvel, de szeretném ha ez így is maradna. Mit tehetnék ez ügyben, hogyan és miként bánjak vele?
A köteléket erősíti a játék.
Ha te adsz neki enni.
Ha tiszteletben tartod az ő magánszféráját. Szóval ha kibújik a simi alól vagy elvonul, akkor ne menj utánna. Akkor könnyen agresszív lehet, mert nem tudja másként az ember tudtára adni, hogy hagyják békén.
Kefélgesd a bundáját.
Ne büntesd meg, ha rosszat csinál. Jó, lepocsolhatod vízzel vagy ilyesmi, de nem szabad megütni, belenyomni az orrát a kakiba, kiabálni vele stb.
Jó, én sem úgy értettem, hogy kannával locsolod. :D Lehet csak én vagyok így vele, de azért írtam, hogy inkább ne, mert több barátom macskájával is ez a helyzet, ők is csak lespriccelték a cicát pár csepp vízzel, de mindegyik meg is utálta.
Végül is, úgy is azt tesz a kérdező, amit akar. Csak szerintem ha van más megoldás, az lehet jobb, ha elkerüli a lehetőségét, hogy (már amennyire egy cicától telik) ne utálja meg a vizet. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!