Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Kettős árfeltüntetésnek...

Kettős árfeltüntetésnek számít az is, ha az egységár helytelen és mint ahogy a vételárból kiszámolható?

Figyelt kérdés
Vettem egy 2 literes öblítőt, de csak itthon vettem észre, hogy az egységára 329 Ft/l a teljes vételára pedig 1090 Ft volt. Ezt követően kíváncsiságból elkezdtem átnézegetni a többi terméket amit abban a boltban vettem és megdöbbenve tapasztaltam, hogy egy-két kivétellel mindennek el van írva az egységára, naná, hogy kevesebbre. Többek közt 16-os wc papíron ami 1690 Ft 93,1 Ft / db ár, stb. Ezzel azt gondolom, hogy megtévesztenek fogyasztókat és ha valaki ezt célirányosan nézi, de nem egy fejben számoló zseni vagy éppen siet, akkor a boltban nem esik le neki a tantusz. Igazából nem akarok kiszúrni a bolttal vagy az alkalmazottakkal, de lehet egyszer bejátszanám, hogy bocsi, ezen 2 ár van és én 660ért vinném el az öblítőt. (ezzel felhívva a figyelmet a hibájukra, mert nem véletlenül vannak az egységárak, hanem, hogy ha valaki éppen ez alapján akar egy terméket kiválasztani akkor mélyebb eszmefuttatás és matematikai bravúrok nélkül megtehesse ránézésre) Kíváncsian várom, hogy valaki tudja-e, hogy ez is olyan eset amikor kiírják, hogy 500 Ft akciósan valami és a végére 800 lesz a kasszánál, vagy ez egy másik kategória. Köszi.

#fogyasztóvédelem #kettős árfeltüntetés
2014. júl. 28. 10:32
 1/3 anonim ***** válasza:
Hova nem érdemes mennem drága szép testvérem? Melyik bolt ez?
2014. júl. 28. 11:19
 2/3 A kérdező kommentje:
:) tényleg nem a boltot akarom égetni, közelebbit nem mondok, de annyit igen, hogy ez egy GoodsMarket. Talán nem egyedi a probléma, és az országban bármelyikbe betérve megtapasztalhatod. Igazából a "nem érdemes" az érdemes, mert ha erre is él a törvény akkor 660ért jó 2 liter minőségi öblítő, csak kitartóan kell hisztizni, hogy neked ez jár, mert az olcsóbbikon megveheted. Egyszer a médiában kivertem így egy hisztit és nyertem a terméken egy ötezrest.
2014. júl. 28. 11:38
 3/3 anonim ***** válasza:

Tisztelt Kérdező!

A vonatkozó jogszabály, a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény 14.§ (7) bekezdése, miszerint több eladási ár vagy szolgáltatási díj egyidejű feltüntetése esetén a vállalkozás köteles a feltüntetett legalacsonyabb eladási ár vagy szolgáltatási díj felszámítására.

A kérdésre tehát a válasz, hogy ez a szabály csak az eladási árra vonatkozik, az egységárra nem. Az eladási árat megismerhette, annak tudatában vásárolta meg a terméket.

Az egységár elírása azonban - különösen, ha több terméknél is előfordult - felveti a kereskedő tisztességtelen piaci magatartását, mivel a fogyasztókat megtévesztette az egységárakat illetően, így e tekintetben javasoljuk, hogy tegyen panaszbejelentést az Ön lakóhelye szerint illetékes területi fogyasztóvédelmi felügyelőségen. Elérhetőségeket itt talál: [link]

Üdvözlettel: NFH Fórum admin1

[link]

2014. júl. 29. 10:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!