Hétfőtől Európa legszigorúbb drogtörvénye lép életbe Magyarországon. Szerintetek helyes, vagy helytelen ez az út?
Nem tartom helyesnek.
Épp ilyen csőlátásúak a drogtörvénnyel , mint a fegyvertörvénnyel.
Úgy őszintén kibírnám anélkül, hogy az egy millió alkoholista mellé egymillió lazzzaa csávót is beújítsunk.
Amúgy a törvényi szabályozás csak a függőket illetve az oktatási intézményekben való fogyasztást/terjesztést bünteti szigorúbban. Jól emlékszem az egyetemen sem osztogathattam szét egy rekesz sört következmények nélkül ez nyilván most sem változott. Pedig az legális narkotikum, ráadásul csupa jótékony hatása van szervezetre.
Tessék szépen elfogadni, hogy az egyetemre tanulni jár be főleg az ember. Hogy a koleszben vagy az épület falain kívül, mit csinálsz az a te dolgod ,de az előadáson kutyakötelességed figyelni.
Meg többet kapnak a szintetikus cuccokat a hobbilaborban összekatyvasztó balfékek illetve akik fiatalkorút vesznek rá a fogyasztásra.
Nem tartom olyan szörnyűnek a szigorítást, az alkalmi megvilágosodót ezek túlzottan nem érintik. Csak a (nem létező) függőket
Ha összevetem a lehetséges eredményeket, bármennyire nem vagyok híve a szankcionálásnak, itt és most nem látok jobb változatot. Sajnos.
A teljes szabadságot alapvetően a drogfogyasztók (még alapvetőbben a terjesztők) szorgalmazzák. A következményekről nem szeretnek beszélni. És az okokról sem, amiért a drogra szükségük van. A törvények más változatáról akkor érdemes beszélni, ha ezekről az említett körülményekről is értelmes vita és érvelés folyik. A felelősség nem érv, mert a gyakorlat az ellenkezőjét mutatja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!