Takacsek kérdése:
Ezt megtehette volna a munkaadóm? Mit tehetek ebben az esetben? Első munkám volt.
Figyelt kérdés
Sziasztok. A lényege a történetnek hogy pályakezdő szakács vagyok és kaptam egy jó ajánlatot egy pizzériában. Be is mentem próbanapra ami 10.30-másnap 00.30 ig tartott. A melóhelyen kolegák megmondták hogy tökéletesen beváltam kiemelkedően jó vagyok a többi jelölthöz képest és ők csak jó véleménnyel vannak róla. (nap végére az egész étlapot ki tudtam adni szó nélkül stb...) Ami viszont büdös volt nekem hogy nem írattak alá velem munka szerződést, és mikor rákérdeztem azt mondta a főnök helyettes hogy megvannak a papírok be vagyok jelentve, de nem kel alá írni. Viszont hajnala néztem a telefonom és kaptam egy jobb ajánlatot, másnap reggel felhívtam a főnök helyettest hogy költözök Miskolcra mivel kaptam ott egy nagyon jó ajánlatot mikor tudjuk elszámolni ezt a napot és aláírni a papírokat. Ma bementem az irodába a titkárnőnek is mondtam hogy ennyi írjuk meg a kilépő papírokat fizessenek ki és ennyi. Kérdezte hogy mennyit melóztam mondom egy nap azaz 14 óra. Kérdezte az órabért, mondom az nem lett megbeszélve ere vissza válaszolt hogy jó akkor ahogy a többieket engem is 800/órába fizet ki. (11200 ft) De egeztetés céljából felhívja a főnököt a főnök engem kért a telefonhoz és lehordott a sárga földig hogy mi az hogy én pénzt kérek meg hogy egy nagy nulla volt amit csináltam és hogy mire fel várom el h fizessen ezért a napért stb... De ő felajánlja nekem hogy 5000ft-ot kapok ezért a napomért, én meg lányos zavaromban bele egyeztem mivel most amúgy is kell a pénz és több mint a semmi alapon. Viszont ami papírt alá írattak velem azon 7092 ft volt megjelölve hivatalos fizetésként. Még tudok reklamálni hogy hol a maradék? Nekem most ezután az 5000 után kell adózzak vagy a 7092 után? Valamint amit feketén kellet volna hogy adjanak azt be tudom hajtani? Sok dolog nem volt rendben abban a pizzériában amit a HACCP magában foglal, ezzel be tudom fenyíteni a főnököt hogy fizessen ki? Köszönöm a segítséget. 18/F2014. júl. 9. 17:03
11/14 anonim válasza:
Van lehetősége a munkaadónak arra, hogy próbamunkára kérje fel a jelöltet, de azt is ki kell fizetni (tök mindegy, hogy egy óra, vagy egy hét).
..és igen! Megszívatott a csávó amikor 5000 Ft-al kiszúrta a szemed.
12/14 A kérdező kommentje:
Ez a 11200ft a főnök ajánlata úgyhogy nem én vagyok a drága...
Igen én is gondoltam rá hogy bejelentem csak parázok hogy a fekete munka miatt nem-e lesz nekem is para belőle.
Nem, semmien adatot nem kért el tőlem és emiatt is furcsálltam hogy mire fel mondja azt hogy megvan a szerződés. Így most nem tudom hogy be voltam e jelentve vagy sem. Mert amikor kiléptem és egy kifizetési papírt alá kellet írnom ott azt mondták hogy ezután a 7092 után kell adóznom.
2014. júl. 12. 11:45
13/14 anonim válasza:
Ha aláírtad nem voltál "fekete munkás". Neked majd jövőre kell adóznod ez után. A TB-t meg az egyéb járulékot viszont neki már rendeznie kellett volna.
14/14 anonim válasza:
Bár szerintem akkor is kellett volna mindenféle papírt kérni. Azért nem nézted meg, hogy mit írtál alá? Mindent, amit aláírsz, neked is kell egy példányt kapnod. Ezt mindig jegyezd meg, és kérd el! Bármilyen szerződésről legyen is szó, az összes szerződő félnek jár egy példány, akár egy adásvételről is van szó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!