Ezt megtehette volna a munkaadóm? Mit tehetek ebben az esetben? Első munkám volt.
15 óráért 5 ezer forint? Jöhetnél hozzám is dolgozni, ha valamikor ráérsz.
Ne csinálj semmit. 18 éves vagy, fogalmad sincs a munka világáról. Jó sok pofon kell még, mire rájössz a dolgokra. Ez volt az első, amit kaptál.
Újra elolvastam és úgy néz ki elnézést kell kérnem. Bocs! :) Valamiért az marad meg bennem első olvasásra hogy felvettek és a szerződést várod. így járna a pénz és igazad van.
Azt azért végül súgásnak, sok vendéglátós munka után, nem sok helyet fogsz találni ahol korrektül kezelik a próbanapot. Általában már az elején közlik hogy arra nem vagy alig fizetnek. Ez akkor is megesik ha nem mondják. Ráadásul nem ez a legrosszabb benne. Azért sok sikert! :)
" 14 óra 11200 ft"
Én biztos nem alkalmaználak. Rohadtul drága vagy ahhoz képest, hogy csak szakácskodtál.
Amosys ott is tévedtél, hogy egy aláírt szerződésnél is van a próbanapon kívül minimum 90 nap próbaidő, ami azt jelenti, hogy mindkét fél indoklás nélkül azonnali hatállyal elállhat a szerződéstől. Persze itt is el kell számolni.
A próbanappal kapcsolatban is vannak törvényi szabályozások, és gyakori, hogy a munkaadó csak próbanapra veszi fel az embereket, aztán elküldi akármilyen ürüggyel, hogy ne kelljen fizetnie az ingyen munkát. Na ez szabálytalan, és én már csak ezért is jól megszívatnám a munkaadót. Ráküldeném az összes hatóságot a NAV-tól kezdve az ÁNTSZ-ig, meg mindent, és egy hónap után felhívnám az ex-főnököt, hogy megérte-e neki.
(NAV-nál azért csak óvatosan, utána kell járni, hogy hogyan kell ezt megtenni, mert nem szabad magadra is terhelő feljelentést tenned, hiszen Te is feketén dolgoztál, tehát adót csaltál. (?)
ezzel nem vagyok tisztában.
A volt munkáltatód elkérte az adataidat, vagy azt mondta, hogy majd a próbanap után kötitek meg a szerződést?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!