A közmunkát végzőknek milyen jogaik vannak? Vonatkozó jogszabályt tudtok megadni?
A munkáltatónak például kellene biztosítania ivóvizet esetleg munkaruhát?
Köszönöm előre is a segítségeteket!
Azt olvastam, hogy a közmunkásoknak kevesebb joga van. Ezt a kérdésemet nem olvastad?
"A munkáltatónak például kellene biztosítania ivóvizet esetleg munkaruhát?"
Erre tudsz válaszolni?
T. kérdező, tisztelt tudatlan válaszadók.
A közmunkásokra NEM VONATKOZIK a munka törvénykönyve.
A közmunkásnak kutya kötelessége elfogadnia a felajánlott munkát bármi legyen is az, ellenkező esetben megvonnak tőle minden segélyt 12 hónapra. Igen, még a tébét is.
A munkáltatónak nem kötelessége védőitalt vagy munkaruhát adni. Ez így lett kitalálva.
Mielőtt kérditek, igen, törvénytelenül.
A közmunkásoknak nem kell vécézési és egyéb lehetőséget biztosítani. Ott végzik a dolgukat, ahol találnak helyet.
Mielőtt komolytalanul elviccelitek a dolgot, dolgoztam így. Egyszer blogot fogok írni az aljasságokról, amik megtörténtek. A törvénytelenségekről, amik napi szintűek voltak.
Ja, hogy a munkabér nem éri el a minimálbért?
Hogy emberek festéket kaptak a kezükbe, és összepingálhatták a saját cipőjüket, nadrágjukat?
Hogy a fizetést nem adták ki az utolsó munkában töltött napon, sőt konkrét példát tudok arra, hogy 50 napra rá fizették ki?
Nem vonatkozik a közmunkásra semmi törvény testvérem, csak kötelességeid lesznek.
Ilyen országot írunk szép csendben.
Azért azt a blogot meg fogom egyszer írni...
#2 vagyok
kedves lepontozó közmunkások ... ti közmunkások vagytok rossz helyen, én pedig közmunkás-foglalkoztató vagyok - számukra - jó helyen
tehát igenis kell biztosítani számukra, sőt tovább megyek: az elmúlt téli projektekben (tudjátok, az az iskolapados) a támogatásban megigényeltem és ki is fizették a munkaruhát ... ha nem tették volna meg, akkor is adok, mert JÁR ... és ezt már nem a munkaügyi kp ellenőrzi, hanem a munkavédelmisek
szóval lehet lepontozni okoskák, csak mert hagytátok, hogy a jogaitokat tiporják a munkáltatóitok
Igazán köszönöm a válaszokat.
Elég súlyos a helyzet, úgy látom.
Az a minimális lenne, hogy legalább ivóvizet kapjanak az emberek.
A wc kérdése pedig szintén alapvető.
Beleolvastam a munka törvénykönyvébe és ott is azt láttam, hogy bizony nem ugyanazok a szabályok vonatkoznak a közmunkásra.
Azt hiszem, ugyanolyan szövetből vagyunk összerakva, mi emberek, tehát ugyanúgy vannak fizikai szükségleteink (ivás, ürítés) - az nagyon durva, hogy ennyit sem kap meg egy közmunkás.
Kedves 8. hozzászóló!
Akkor mégis kellene ivóvizet és munkaruhát biztosítania a foglalkoztatónak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!