Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi történik, ha a MASZ szabály...

Mi történik, ha a MASZ szabályzatában aláhamisítom, h a szüleim felelőséget vállalnak értem, de ők nem tudnak semmiről?

Figyelt kérdés

2014. jún. 7. 22:28
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Persze nem szép dolog amit csinálni, de azért nem hülyítsük már.
2014. jún. 9. 10:29
 12/20 anonim ***** válasza:

A MASZ magánokirat. Ilyet bárki kiállíthat bármiről.

Ha aláhamisítod, és azt felhasználod, az magánokirat hamisítás.

"Az okirat az eljárásjogokban olyan bizonyítási eszköz, amely a benne foglalt tények, adatok, nyilatkozatok, körülmények, cselekmények valóságát bizonyítja."

Bár nem teljes bizonyító erejű magánokirat, de hamisítása szabálysértés, és egy évig terjedő szabvesztéssel is sújtható, bár a bíró személyes megítélésének tárgya, hogy elfogadja-e, mint bizonyíték, vagy nem.

A milyen orvosi ellátásra válaszolva: ha bármi sérülés éri játék közben, pl kimegy a bokája, azt a helyszínen tartózkodó orvosi csapat köteles ellátni, és ennek a csapatnak a "napidíját" legtöbb esetben a játékszervező állja. Na ezt fizettetik ki veled, ha hülye vagy.

2014. jún. 9. 18:01
 13/20 anonim ***** válasza:
ba + nincs 18 alapból van TB biztosítása ingyen kimegy érte a mentő és ellássák.
2014. jún. 9. 20:25
 14/20 anonim ***** válasza:

A mentő kimegy érte, viszont a pályán kell lennie állandó orvosi felügyeletnek, akikért fizetni kell. Nehéz felfogni? A TB nem fizeti azt a mentőautót, ami egy zártkörű rendezvényen áll és vár... Kivétel akkor, ha a rendezvény közterületen van tartva, és indokolt az orvosi szolgálat.

De mint mondtam, nincs ember a földön, aki a MASZ-ra hivatkozva pereskedne.

2014. jún. 9. 23:24
 15/20 anonim válasza:
A játékok nagy részén van doki, de nem minden játékon van orvos/sérülést ellátó személy(zet). Azért írtam, hogy szopol, mert ha kiderül a hamisítás, az adott szervező több játékra nem fog beengedni, valószínűleg. Nem azért írtam, hogy lecsuknak 20 évre vagy életfogytiglanra sóbányába vagy akármi. És igen, a mentők ingyen is kimennek. És nem, senki nem fog egy ilyen kis marhaságért pereskedni, feltéve, hogy nem egy igazi hülye és nincs sok fölös szabadideje.
2014. jún. 10. 10:55
 16/20 anonim ***** válasza:
nem értem a kérdést. Írod: "Mi történik, ha a MASZ szabályzatában aláhamisítom, h a szüleim felelőséget vállalnak értem, de ők nem tudnak semmiről?" Hogy is van ez? Szüleid nem tudnak semmiről, de felelősséget vállalnak? Mire vállalnak felelősséget? Azzal, hogy egyetértenek a hamisítással, amiről nem is tudnak? Vagy, ha kiderül, úgy is azt fogják mondani, hogy renden fiam, jól csináltad? Egyébként ugyebár okirat-hamisításról lenne itt szó, vagy valami kis csínyről? Hogy is van ez? Mi hát a kérdés?
2014. jún. 14. 12:13
 17/20 anonim ***** válasza:

létrehoztam 2 haverommal a MHUSZ-t a Magyar hógolyózás utcai szabályzata.

Ezentúl csak piros sapkában és kék sálban lehet utcán hógolyózni.

2014. jún. 14. 12:39
 18/20 anonim ***** válasza:
Ez hogy jön ide?
2014. jún. 15. 20:05
 19/20 anonim válasza:
Úgy, hogy a MASZ nem törvény, hanem játék szabályzat. Valaki(k) sima mezei kapás parasztok mint te meg én kitalálták (hozzá kell tennem, hogy elég jól és korrekten), pont. Ahogy fentebb írtam, az adott szervező/airsoftos közösség nem fog beengedni játékra, ha kiderül stb...
2014. jún. 15. 22:32
 20/20 anonim ***** válasza:
Úgy jön ide, hogy a MASZ nem bizonyítónerejű omagánokirat, amit a Btk. tartalmaz. Jó helyen van a kérdés, ne ijedj meg.
2014. jún. 16. 20:02
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!