Fenyegethet valaki NAV-val?
Sziasztok! A történet a következő. Facebookon egy adás-vétel csoport adminisztrátora vagyok. Kb. egy héttel ezelőtt a kommentelési szabályok megszegéséért (veszekedés, indulatszítás, stb.) kidobtam egy felhasználót a csoportból.
Erre föl tegnap este rám ír, és réti-néger stílusban elkezd fenyegetni, hogy ő NAV jogász és, hogy sokba fog ez nekem kerülni, hogy kitettem a csoportból és, hogy utánam néznek meg ilyesmik.
Nem, nincs a NAV-val szemben semmiféle rejtegetnivalóm, ettől függetlenül gusztustalan és felháborító dolognak tartom, hogy valaki egy állam apparátussal a háta mögött ilyen alpári stílusban fenyeget engem, egy huszadrangú dolog miatt. Ilyet lehet? Ez jogszerű?
Tudok valamit tenni, vagy nyeljem le a békát és maradjak a fenekemen?
A válaszokat előre is köszönöm!
Nem teheti meg, pláne jogászként, de nyomd fel te őt, nem sokáig lesz a NAV alkalmazásában, azontú, hogy valószínű köze nincs a NAV-hoz.
Ha lenne, nem fenyegetne, hanem hivatalosan intézné és már a vizsgálat közben lennél.
Nem... Mondani bárki mondhat bármit... Én pl az usa császára vagyok :D Na ennyi...
Ha nincs rejtegetni valód 5 évre visszamenőleg, akkor a fejére is állhat... Ami meg korábban volt, amiatt meg a nav is a fejére állhat...
Szóval szerintem nyugodj meg... Szerintem helyesen cselekedtél... Aki nem tartja be egy csoport szabályait, annak nincs helye a csoportban...
Kicsit bányásztam név szerint utána, elképzelhető, hogy valóban jogász, mert a névjegyében szereplő település 15 km-es körzetében lévő 3 település jegyzője is volt valaki 2006-ban ezen a néven. Tehát el tudom képzelni, hogy tényleg NAV jogász.
Utánanézek milyen lehetőségeim vannak jelenteni a NAV felé az incidenst.
Úgy gondolom sem a stílus, sem pedig a módszer nem méltó egy hatósághoz. Ha pedig jogászként nem fogja fel, hogy a szabályokat be kell tartani, különben szankcionálva lesz, akkor az már régen rossz.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Voltam már én is ilyen adás-vétel csoportban, meg is talált pár agyaroggyant emberke, volt is veszekedés ott. Azt hiszem a Dunaújvárosi volt. Iszonyat, milyen alakok vannak ott, közönséges, pökhendi, alpári stílussal.
Amúgy mi köze lenne a NAV-nak egy adás-vétel csoport adminisztrátorához? Legfeljebb azokhoz lehet, akik adnak-vesznek ott bizonyos értékhatáron felül, az új jogszabályok szerint.
Ha jogász lenne (tuti nem az) lehetne annyi esze, hogy egy ilyen (nyilván logolt) üzenet után simán perelhetővé válik ha a NAV kimegy hozzád.
Kamu az egész úgy ahogy van.
A magyar adóhatóság egy végtelenül primitív korrupt szervezet. A kormánynak már régen rendet kellett volna ott rakni.
A magyar vállalkozásokat, nyaggatják, hátráltatják. Akik pedig adószám nélkül nincsenek benne a rendszerbe, nyugodtan kereskedhetnek feketén, azzal semmit nem foglalkoznak.
Mondjuk nem csoda, ha a NAV épületeiben is virágzik a feketekereskedelem. Kis Avon, kis ruha, élelmiszer régebben arany. Mindent lehet ott kapni. Az már csak hab a tortán, hogy az ismerősöknek mindent elintéznek.
A NAV a magyar vállalkozások fel esküdt ellensége. A vaterán hamis Nike cipőt feketén árusítók nyilvános támogatója.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!