Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Fenyegethet valaki NAV-val?

Fenyegethet valaki NAV-val?

Figyelt kérdés

Sziasztok! A történet a következő. Facebookon egy adás-vétel csoport adminisztrátora vagyok. Kb. egy héttel ezelőtt a kommentelési szabályok megszegéséért (veszekedés, indulatszítás, stb.) kidobtam egy felhasználót a csoportból.

Erre föl tegnap este rám ír, és réti-néger stílusban elkezd fenyegetni, hogy ő NAV jogász és, hogy sokba fog ez nekem kerülni, hogy kitettem a csoportból és, hogy utánam néznek meg ilyesmik.

Nem, nincs a NAV-val szemben semmiféle rejtegetnivalóm, ettől függetlenül gusztustalan és felháborító dolognak tartom, hogy valaki egy állam apparátussal a háta mögött ilyen alpári stílusban fenyeget engem, egy huszadrangú dolog miatt. Ilyet lehet? Ez jogszerű?

Tudok valamit tenni, vagy nyeljem le a békát és maradjak a fenekemen?

A válaszokat előre is köszönöm!

2014. jún. 5. 06:27
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem teheti meg, pláne jogászként, de nyomd fel te őt, nem sokáig lesz a NAV alkalmazásában, azontú, hogy valószínű köze nincs a NAV-hoz.

Ha lenne, nem fenyegetne, hanem hivatalosan intézné és már a vizsgálat közben lennél.

2014. jún. 5. 06:50
 2/10 BlackSword ***** válasza:
95%

Nem... Mondani bárki mondhat bármit... Én pl az usa császára vagyok :D Na ennyi...

Ha nincs rejtegetni valód 5 évre visszamenőleg, akkor a fejére is állhat... Ami meg korábban volt, amiatt meg a nav is a fejére állhat...

Szóval szerintem nyugodj meg... Szerintem helyesen cselekedtél... Aki nem tartja be egy csoport szabályait, annak nincs helye a csoportban...

2014. jún. 5. 07:11
 3/10 A kérdező kommentje:

Kicsit bányásztam név szerint utána, elképzelhető, hogy valóban jogász, mert a névjegyében szereplő település 15 km-es körzetében lévő 3 település jegyzője is volt valaki 2006-ban ezen a néven. Tehát el tudom képzelni, hogy tényleg NAV jogász.

Utánanézek milyen lehetőségeim vannak jelenteni a NAV felé az incidenst.

Úgy gondolom sem a stílus, sem pedig a módszer nem méltó egy hatósághoz. Ha pedig jogászként nem fogja fel, hogy a szabályokat be kell tartani, különben szankcionálva lesz, akkor az már régen rossz.

Köszönöm szépen a válaszokat!

2014. jún. 5. 07:24
 4/10 anonim ***** válasza:
93%

Voltam már én is ilyen adás-vétel csoportban, meg is talált pár agyaroggyant emberke, volt is veszekedés ott. Azt hiszem a Dunaújvárosi volt. Iszonyat, milyen alakok vannak ott, közönséges, pökhendi, alpári stílussal.

Amúgy mi köze lenne a NAV-nak egy adás-vétel csoport adminisztrátorához? Legfeljebb azokhoz lehet, akik adnak-vesznek ott bizonyos értékhatáron felül, az új jogszabályok szerint.

2014. jún. 5. 07:26
 5/10 A kérdező kommentje:
Magához a csoporthoz a dolognak csak annyiban van köze, hogy a kirúgás miatt állna kicsinyes bosszút az illető a munkahelyén (NAV??) keresztül. Ami szerintem szánalmas, de mindamellett irtó vérlázító...
2014. jún. 5. 07:41
 6/10 anonim ***** válasza:
94%

Ha jogász lenne (tuti nem az) lehetne annyi esze, hogy egy ilyen (nyilván logolt) üzenet után simán perelhetővé válik ha a NAV kimegy hozzád.

Kamu az egész úgy ahogy van.

2014. jún. 5. 08:21
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Fenyegetni bármivel lehet. Akár azzal is megfenyegethetnek, hogy NI-t mondanak Rád. Nem kell komolyan venni.
2014. jún. 5. 08:39
 8/10 anonim ***** válasza:
És majd facebook alapján keresnek meg téged a nav-tól? Ez nem így működik.
2014. jún. 5. 08:58
 9/10 anonim ***** válasza:
90%

A magyar adóhatóság egy végtelenül primitív korrupt szervezet. A kormánynak már régen rendet kellett volna ott rakni.

A magyar vállalkozásokat, nyaggatják, hátráltatják. Akik pedig adószám nélkül nincsenek benne a rendszerbe, nyugodtan kereskedhetnek feketén, azzal semmit nem foglalkoznak.

Mondjuk nem csoda, ha a NAV épületeiben is virágzik a feketekereskedelem. Kis Avon, kis ruha, élelmiszer régebben arany. Mindent lehet ott kapni. Az már csak hab a tortán, hogy az ismerősöknek mindent elintéznek.

A NAV a magyar vállalkozások fel esküdt ellensége. A vaterán hamis Nike cipőt feketén árusítók nyilvános támogatója.

2014. jún. 5. 10:08
 10/10 anonim ***** válasza:
Nem fenyegethetne és nem is élhetne vissza ezzel a hatalmával. Ha ez tényleg így van és tudod bizonyítani, akkor nyomd fel.
2014. júl. 7. 22:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!