Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha itatom hány, ha nem itatnám...

Ha itatom hány, ha nem itatnám kiszáradna. Mikortól fenyegethet a kiszáradás veszélye?

Figyelt kérdés

Kislányom 1.5 éves, fél 8 óta hány (este). Legutóbb alig pár korty vizet ivott, elaludt, alig egy óra alvás után megfordult, azonnal kijött belőle. Most megint pár kortyot ivott és visszaaludt, félek, hogy amint fordul, megint kijön belőle.

Mikor kell orvoshoz fordulni? vagy elég az az egy-egy korty, ami után sok kortynak tűnő folyadékot hány ki? Tudom, hogy nyállal keveredik, de azért mégis...

2013. jan. 16. 23:28
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Sokat számít ilyenkor egy-egy korty is! Bár az én kislányom már ovis volt, amikor elkapott egy hányás-hasmenéssel járó vírust, ő kb délután 6-tól másnap hajnal 2-ig nem ivott. Folyamatosan hányt, és egyszerre ment a hasa is, néhány óra múlva már jártányi ereje sem volt, szinte pelenkázni kellett újra. :(( Hajnal 2 körül aztán megszűnt a hányás, én akkor kezdtem el itatni szívószállal, pohárból, hogy csak keveset igyon egyszerre, mert legszívesebben lezúdította volna az egész vizet. Vártam 10-15 percet, aztán újra pár korty...hajnal 4-ig csináltuk ezt, akkor elaludt. Reggelre teljesen meggyógyult, átment rajta a vírus, csak gyenge volt még.

És nem száradt ki mindezek után, 2 nap múlva ment oviba orvosi vizsgálat után. Ezt csak azért írtam le, mert tudom, mennyire megrémül ilyenkor az ember, és mennyire nehéz... Figyeld folyamatosan! Ezt még olvasd el, hasznos lehet:

[link]

Remélem, hamar jobban lesz a kislányod, tarts ki! Jobbulást!!!

2013. jan. 16. 23:56
 2/14 anonim ***** válasza:
Én gyerekként a víztől hánytam ilyenkor, de a teától nem. A kortyonkénti itatás a legjobb. De, ha összecsippented a bőrét, és nem ugrik vissza, hanem ráncos marad, akkor ki van száradva, és kell az orvosi segítség.
2013. jan. 17. 00:03
 3/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítségeteket. Sajnos a teát nem itta meg, eddig jobbára csak vizet ivott. Gondoltam itt az ideje a teának ha már így van, dehát nem értett velem egyett.

Mostanra már én is túl vagyok két körön... remélem ő elaludt végre, mert már kicsit több, mint egy órája nem hányt :(.

2013. jan. 17. 01:04
 4/14 anonim ***** válasza:
A tesóm egy éves korában intenzívre került egy hányós-hasmenéses vírustól. Kis híján az életébe került, hogy kiürült a só a szervezetéből. Kint volt nála a gyerekorvos, mondta, h etessük ropival, mert a sópótlás nagyon fontos. Későn szólt, mert már egy óra múlva mentővel vitték a Heim Pálba, lázgörcse volt... de hála Istennek nem lett komolyabb baj. Szóval, a só pótlására figyelj!
2013. jan. 17. 01:37
 5/14 anonim ***** válasza:
Jobbulást neki!
2013. jan. 17. 01:38
 6/14 anonim ***** válasza:
A szemet nézd, hogy van e alatta karika - a kiszáradás elso jele. Pisil e eleget, milyen színű - kevés, sötét színű. Bűzös vizelet megintcsak a kiszáradás jele. Csak vízzel itasd, kortyonkent. Iszik 3 kortyot, lefekszik, félóra múlva megint ennyit. Az en gyerekem is volt kórházban 2 évesen kiszaradassal, ott mondtak, hogy mit kell csinálni.
2013. jan. 17. 06:28
 7/14 anonim ***** válasza:
Cola-t és chips-et adjál neki. Az megállítja a hányást és a sóveszteséget is pótolja. Aztán ma azért vidd el dokihoz. Jobbulást!
2013. jan. 17. 06:46
 8/14 anonim ***** válasza:
Nézd meg a nyelvét száraz-e illetve a pelust.
2013. jan. 17. 07:21
 9/14 anonim ***** válasza:
Jobbulást a kislányodnak!A mi gyerekorvosunk azt mondta,mikor az én kisfiam hányt sokszor vírus miatt, hogy arra figyeljünk,hogy ha hányt,hogy kb 15 perc múlva adjunk 1-2 kiskanálnyi vizet,mert az újra meghánytatja.Legutóbb mikor elkapta ezt a vírust így csináltam.
2013. jan. 17. 07:37
 10/14 anonim ***** válasza:
Lehűtött kólát adj neki kanalanként,de a bubit kavard ki belőle,a fiamnál segített.Illetve daedalonetta kúpot adtam.Most vagyunk túl egy elég súlyos calici fertőzésen.
2013. jan. 17. 07:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!