Ha itatom hány, ha nem itatnám kiszáradna. Mikortól fenyegethet a kiszáradás veszélye?
Kislányom 1.5 éves, fél 8 óta hány (este). Legutóbb alig pár korty vizet ivott, elaludt, alig egy óra alvás után megfordult, azonnal kijött belőle. Most megint pár kortyot ivott és visszaaludt, félek, hogy amint fordul, megint kijön belőle.
Mikor kell orvoshoz fordulni? vagy elég az az egy-egy korty, ami után sok kortynak tűnő folyadékot hány ki? Tudom, hogy nyállal keveredik, de azért mégis...
Hűtött, de nem hideg ital. B6 vitamin (injekciós kis fiolában felirathatod) az italába keverve. Kúp.
A nyelve ha szárazkás, akkor kiszáradás van és a pelust is nézd. Mi sajna ezek és még más ismeretében is eljutottunk egyszer addig, hogy 3 nap infúzióra kórházba kerültünk, úgyhogy néha a legnagyobb igyekezet mellett is "becsúszik" egy ilyen.
Én 1x egy időssebb ámde annál elismertebb dokinénitől hallottam,hogy ilyenkor 15 percenként 1-2 korty limonádét kell itatni mert a víz az valóban újra kijön belőlle.
Nállunk ez már 2x bevált sőt barátnőm kislányánál is aki éjszaka kellős közepén már vagy 5-6x hányt,minden kijött belőlle mígnem felhívott telefonon,mondtam neki a limonádét és másnap mikor beszéltünk mondta hogy utánna már 1x sem hányt a kislánya és reggelre jobban lett már csak gyengécske volt!
Ha ilyen kisgyerek hany, az azonnal orvoshozfordulas esete.
De azert megijedni se kell, van par hanyos-hasmeneses virus ami nagyon ijesztonek tunik, de valojaban nem olyan veszes, par nap alatt elmulik.
Nalunk is volt, en egybol vittem be az ugyeletre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!