Gyereketek kiszáradás miatt kórházba kerűlt? Mit csináltak vele? Kikötözik őket?
Gyerekápoló vagyok. Elmondom, hogy a legtöbb kórházban hogyan van:
Bekötnek neki egy branült. Erre a pár másodpercre sajnos le kell fogni, de anyuka ölébe szokták ültetni (ha anyuka hajlandó rá, hogy ha kell erősebben fogja meg a gyereket - mindezt a gyerek érdekében). Ezután kötik be az infúziót, hogy pótolják a folyadékot. És ezzel együtt a betegségre is megkapja a megfelelő gyógyszereket.
Anyuka, apuka 0-24 ott lehet mellette. Sok helyen ha van rá lehetőség akkor ágyat is kapnak (sajnos ezért fizetni kell)
A gyerekápoló vagyok:
Ha a szülők ott vannak nem fogják kikötözni. Meg a 21. században már egyébként sem szokás.
Ha már 3 napja fennáll ez a helyzet szerintem először konzultálj a háziorvossal, hogy mit javasol. Ne menjetek egyből kórházba.
Vegyèl neki kubut, jupikot, szívószálas üdítőket, mindeggy mit, csak igyon! Adj neki húslevest, abból kis rèpa husi, vagy tejszelet túrórudi, virsli felvágott ropi, péksüti, mindegy mit csak egyen!
A gyógyszert meg ha felírta a doki add be ő az orvos, nem akik itt osztjàk az észt!
"A gyógyszert meg ha felírta a doki add be ő az orvos, nem akik itt osztjàk az észt!"
Tudod ez nem ész osztás! A mi orvosunk is orrba-szájba minden hülyeségre antibiotikumot ír fel! Én ki sem váltom sokszor. Annyira legyengíti az immunrendszert, hogy csak na! Még betegebb lesz ez a kicsi, főleg, hogy előtte egy héttel is azt kapott!
Kérdező:
Beszélj egy orvossal, akár hívd fel az ügyeletet is, kérj tanácsot tőlük! Ők meg is tudnak talán nyugtatni! Majd írj, hogy hogy vagytok! Mielőbbi jobbulást kívánok a picikédnek!
figyelj, az én gyerekem nem beteg és max. 1 dl folyadékot iszik meg naponta kb. másfél éve....
de azért kérdezd meg az orvost.
az evéssel azért próbálkozz, csokit biztos megenné, arra meg legalább szomjas is lenne:)
Igen az enyém már volt kiszáradás miatt kórházban. Tüdőgyulladása volt, mindennap vittem orvoshoz, ügyeletre, és látod ez lett a vége.
_Lényeg, nem volt kikötözve. Berakták a kanült, és sínbe tették a kezét, hogy ne tudja mozgatni. Nagyon aktív az enyém is, de miután berakták az infúzióra vége lett az üvöltésnek, gondolom a helyzet miatt is. Nyugodtan feküdt, én ott mellette. A 4dik nap voltak már gondok, akkor kitépte többször, fölmerült hogy kikötözik, de nem engedtem, így egész nappal és éjjel foglalkoztam vele, simogattam, nyugtattam.Lefogtam.
Remélem nálatok nem kerül rá sor! :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!