Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Egy fényképész aláíratott egy...

Egy fényképész aláíratott egy szerződést velem ha fél éves lesz a fiam lefényképezik. Nem mondta hogy fizetnem kell rendeléskor csak mikor aláítam. Fenyegethet végrehajtóval mert nem fizettem?

Figyelt kérdés
Mit várhatok vajon?sajnos nem figyeltem oda kellőképp.
2010. jún. 12. 11:05
 1/7 anonim ***** válasza:

őszintén szólva én nem vagyok képben a jogi dolgokkal.

De úgy tudom hogy a szerződés ilyenformán szent és sérthetetlen. Tehát ha Te aláírtad, akkor tartanod kell magad hozzá, nem véletlenül mondja minden hozzáértő azt, hogy alaposan át kell olvasni a szerződést, meg úgy global akármit, mielőtt aláírod.

2010. jún. 12. 11:20
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem. A szerződéstől el is lehet állni. Ha nem fényképezi le a gyereket, akkor nincs miért ellenértéket követelnie. Ott még azért nem tart a magyar jogrendszer, hogy a semmiért lehessen pereskedni. Ha lefotózta, akkor a kárát meg kell térítened akkor is, ha nem kéred a képet. (Útiköltség, ilyesmi)

-jogász-

2010. jún. 12. 11:56
 3/7 anonim ***** válasza:
én úgy értelmeztem, hogy a fényképezés már megtörtént
2010. jún. 12. 12:33
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

egy valamit nem értek

aláírtál egy szerződést, benne van, hogy mikor, miért és mennyit kell fizess...ha a munkát megcsinálta köteles vagy fizetni, ha nem csinálta meg, akkor elállsz a szerződéstől és nem fizetsz

2010. jún. 12. 12:56
 5/7 anonim válasza:
39%
áááááááá hogy került a közeletekbe a fényképész???:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) gondolom ti hívtátok valamiért, legalább lesz képed a gyerkőcről.Gondolom azt is, hogy nem tartott fogva 7 napig, hogy aláírd a szerződét tehát az a te döntésed volt.Annyiból pedig pitiáner a fotót,hogy fél évre előre szerződésbe foglaltat egy fotót...ne haragudj de szerintem mind a ketten nagyon "bénák" vagytok.Ez legyen a legnagyobb problémád:)A gyerkőchöz pedig sok örömöt kívánok
2010. jún. 12. 13:26
 6/7 A kérdező kommentje:
hasznos komment volt a jogásztól.Őszintén megmondom hogy én is így tudtam,csak a fényképész elbizonytalanított.Ajánlatról volt szó nem szerződésről,és akkor még nem volt kitételezve az ár.Nem készült fénykép és nem is vettem át tőle semmit így nem követelhet szerintem tőlem semmit.Nem én hívtam,magától jött a faluba több családot is felkeresett.Nem fogom se most se máskor igénybe venni a szolgáltatását.Arról volt szó hogy most csak ajánlatot tesz és majd szeptemberbe eldönthetjük hogy akarjuk e a fotózást.Miután aláírtam akkor írta a papírra az árakat és akkor szólított fel hogy fizessek.Én viszont nem fizettem.
2010. jún. 14. 09:53
 7/7 anonim ***** válasza:
Jól tetted, hogy nem fizettél. Sok olyan csaló van, aki beszed egy csomó pénzt előlegként fotózásért, utána odébbáll, mert 1-2 ezer Forintokért senki nem fog pereskedni. Aki becsületes, annál utólag kell fizetni.
2010. jún. 15. 06:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!