Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ha én fizetem a villanyt, de...

Ha én fizetem a villanyt, de a lakásomat opciós vételi joggal eladták, így az új tulaj fenyegethet azzal, hogy kikapcsoltatja az áramot?

Figyelt kérdés
2010. aug. 23. 16:18
 1/10 anonim ***** válasza:
persze! az ő lakása...
2010. aug. 23. 17:42
 2/10 A kérdező kommentje:
De ez egy szolgáltatás, amit én fizetek az én nevemen van.
2010. aug. 23. 17:44
 3/10 anonim ***** válasza:
a tulajdoni lap birtokában akármikor átirathatja a saját nevére, és szüneteltetheti a szolgáltatást.
2010. aug. 23. 20:30
 4/10 A kérdező kommentje:
Akkor minden új tulajdonos ezt csinálhatná, a mostani gazdasági helyzet miatt. Bíróságra fogok menni, mert amúgy se volt korrekt az opciós eljárás körüli herce-hurca.
2010. aug. 24. 09:36
 5/10 anonim ***** válasza:
leírnád, pontosan hogyan került a te tulajdonodból az új tulajéba a lakásod? ...amúgy meg gondolom, nem akarsz költözni, az új tulaj, meg ki akar rakni, ugye?
2010. aug. 24. 10:37
 6/10 A kérdező kommentje:
Hitelnemfizetés, kérelmet kértem (nem kaptam), opciós jog, ingatlan eladás, árverés nélkül, több millió járna nekem, az új cég, mint tulaj kiakarna paterolni, úgy, hogy egy bérleményt fizetnének nekem egy évre előre, amit utána vissza kellene fizetnem. Sok ismerősöm, ingatlanos barátom azt tanácsolta maradjak a mostani lakásba és azonnal menjek a bíróságra.
2010. aug. 24. 12:25
 7/10 anonim ***** válasza:

"amúgy se volt korrekt az opciós eljárás körüli herce-hurca"

Azért tegyük hozzá, hogy elsősorban a hitelnemfizetés nem volt korrekt! Az opciós eladásba pedig egyszer már belementél (egyéb - akkor kedvező - feltételek miatt), így lehetett eladni árverezés nélkül a lakást.

Ezzel biztosan nem leszek népszerű, de azzal, hogy hátráltatod az ügymenetet, nem jársz el korrektül a számodra hitelt biztosítókkal szemben.

2010. aug. 24. 18:03
 8/10 A kérdező kommentje:
Nem fogok egy olyan albérletbe menni, ami az Ő nevükön van. Várok pénzt, majd abból. De ám itt voltak olyan dolgok is, hogy 4 millióval kevesebbet kaptam, így nem tudtam sikerre vinni a vállalkozásomat és befektetéseket indítani. Tehát én nem azért nem fizettem a hitelt, hanem azért mert lehetetlenné tettek.
2010. aug. 24. 19:46
 9/10 anonim ***** válasza:

Na érdekes a sztori... Nyilván nem sima banki hitel, ha egyrészt opcióról van szó benne, meg hiányzó 4 millióról, meg vállalkozásról.

De ha 4 millával kevesebbet kaptál, mint szerinted szerződés szerint járt volna, miért nem indítottál ott és azonnal kártérítési eljárást ellenük?

Amúgy ha jól értem, most jogcím nélküli birtokos vagy.. Ki kellene költöznöd. Már csak azért is, mert nyilvánvalóan minden lehetséges eszközzel meg fogják próbálni pokollá tenni az életedet, amíg ki nem költözöl. És itt nem csak a jog eszközeire gondolok.

De simán birtokba adhatják pár keménylegénynek a lakást. Akkor majd ha a jegyzőhöz fordulsz, azt látja, hogy vagy te, jogcím nélküli birtokos, és vannak a kopasz srácok, jogos birtokosok. Szerinted egyértelmű, hogy téged fog kihozni nyertesnek? Aztán ott van a közmű-kikötés lehetősége. Nem tudom, hogy kivel élsz, de könnyen rámehet az idegrendszered, és a családod (ha van) idegrendszere is. Szerintem nem éri meg... A lakást buktad, költözz az albérletükbe, és addig keress új albérletet, ahova költözhetsz majd, ha lejár az egy év.

De azért erről az "opciós hitel - 4 milla - vállalkozás" hármasról írhatnál. Hátha...

2010. aug. 24. 20:17
 10/10 A kérdező kommentje:
Egy ingatlanos barátom mondta, hogy Isten ments, hogy innen kiköltözzem, mert szíjat hasít a hátamon. A testvére ugyanilyen cipőben járt. A bíróság miatt is itt kell maradnom. A mostani moratóriumot is azért újították meg, mert volt a Budafoki eset. Nem érezném nagyobb biztonságban magam, ha az albérletükbe mennék. A hitelfelvételi procedúráról, nem írok, mert rámenne egy fél nap mire megírnám. Viszont ez a dolog jóhiszeműség törvény kategóriájába tartozik. Most akarok felvenni segélyt az Önkormányzattól, illetve beszélni a polgármesterrel, hogyan lehetne a kerületé a lakás. Ha kikapcsolják az áramot, akkor majd megbeszélem a szomszéddal. Gázt már nem tudják, tudniillik, azt másfél éve leplombálták, majdnem megfagytunk télen :( :)
2010. aug. 25. 11:34

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!