Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ebből nekem lehet bajom vagy...

Ebből nekem lehet bajom vagy csak az ő részét terhelik meg?

Figyelt kérdés
A testvéremmel 2 éve örököltünk egy lakást és a tulajdoni hányad 1/2, és a testvéremnek van több tartozása, az egyiket ráterhelték a lakásra. Az lenne a kérdésem, hogy ebből nekem lehet bajom vagy csak az ő részét terhelik meg?
2014. máj. 22. 20:42
 1/2 anonim ***** válasza:

Jogszerűen ő az ingatlan felét birtokolja, ergo az ingatlan mindenkori értékének (amit te magad, vagy a hitelező bármikor felmérethet) 1/2 részéig lehet terhelni tartozással a testvéredet. Te nem vagy kötelezhető kifizetni az ő tartozását saját károdra.

Ettől függetlenül én mihamarabb megválnék az ingatlantól a helyetekben. Adjátok el, amint tudjátok.

2014. máj. 22. 20:55
 2/2 anonim ***** válasza:

Csak az ő tulajdoni hányadát terhelik meg, de az eszmei tulajdoni hányad, tehát a tullapon is úgy fog szerepelni, hogy az ingatlan 1/2-e (már, ha ennyi a tulajdona), de végső soron, ha pl. ezt elárverezik (és mondjuk sikeresen), akkor téged is érint, ki lesz az új tulajdonostársad.

Amúgy ilyen esetben is lenne elővásárlási jogod.

2014. máj. 23. 21:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!