Valakit az utcán vízzel leönteni vagy rajzfilmek mintájára az arcába tortát nyomi támadható jogilag?
Figyelt kérdés
2014. ápr. 8. 11:33
1/10 A kérdező kommentje:
*nymoni. A nyomi én vagyok, mert nem tudok egy szót értelmesen leírni...
2014. ápr. 8. 11:33
2/10 anonim válasza:
Igen büntethető. Sokáig a véleménnyilvánítás szabadságába belefért, de talán még az mszp hozta öszöd után azt a rendeletet, hogy büntethető. (Nem vagyok benne biztos, hogy ők de valami ilyesmi rémlik)
3/10 anonim válasza:
Ha nincs humoránál az illető, akkor szerintem tettleges becsületsértés.
4/10 anonim válasza:
Szerintem te örülnél,ha -17`C vízzel öntöznének,vagy ünneplésre,temetésre menet 5 Kg tortát, a szmokingodra is nyomnának?Biztosan nem szólnál érte.
5/10 anonim válasza:
Igen, engem egy 10 éves cigánygyerek dobott meg vízilufival, utána rohantam és felrúgtam. Engem vittek be.
6/10 anonim válasza:
Nem az MSZP hozta ezt be hanem az MDF. Ha jól emlékszem garázdaság kategória volt és anno 2 évet lehetett érte kapni.
7/10 anonim válasza:
Akkor elnézést, erre rosszul emlékeztem.
8/10 anonim válasza:
Polgári peres úton elég sokat fizethetsz érte ha leöntesz valakit az egy vödör vízzel. Egy kártérítési per során, kifizethetsz egy mobilt, egy (gyári) slusszkulcsot, egy öltözetet, vagy tisztítását, az illető aznapi tevékenységének elmulasztásából eredő károkat. Pár százezer biztos, de ha valami fontosabb ember, akkor millióig is felmehet.
9/10 anonim válasza:
Ha valakit -17 C fokos vízzel leöntenek akkor az biztos büntethető mert az jó eséllyel betöri a fejét.
A víz fagyás pontja az 0C°
10/10 anonim válasza:
Szerintem te örülnél,ha -17`C ban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!