Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ez már csendháborításnak számít?

Ez már csendháborításnak számít?

Figyelt kérdés

Üdv!

egy harmadik emeleti lakos vagyok,

alattam a 2. emeleten már hetek óta reggel 8tól este 10-11 ig folyamatosan szól a hangos zene, nem az a jajj becsukom az ablakot típusú, hanem amire hiába veszem fel a fejhallgatómat, és tekerem be a fejemet egy takaróval még hallom! valamint az ablakomon csak úgy dől befelé a cigaretta füst!

ez már végre csendháborításnak minősül? nem hallkítják le semmilyen kérésre!

kopogásra sem reagálnak, a padlóm úgy rezeg, hogy egy pohár víz pl felborul rajta nem áll meg!

és már kezdenek elszakadni az idegeim, mert 2-4 hete folyamatosan hallgatnom kell ezt a repetitív techno borzalmat, amit folyamatos káromkodás rohamokkal és olykor-olykor egy részeg okádással fűszereznek...

hívhatom a zsarukat? vagy ők nem tesznek semmit?

2014. márc. 29. 16:34
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
73%
Zsaruk adnak a rossz fiúknak 15 e Ft-os bírsátot csendháborításért azt majd elgondolkoznak legközelebb bömbőltesseneke
2014. márc. 29. 16:36
 2/17 anonim ***** válasza:
0%
A 2. emeleti lakó vagyok. Használj füldugót!
2014. márc. 29. 16:56
 3/17 manó1235 válasza:
68%
sztem annak számít.. az ilyeneket sosem értettem minek költözik bérházba ha nincs figyelemmel a többi lakóval szemben? költözzön ki a pusztára vagy falu végre.. ott bömböltetheti kedvére a zenét :D
2014. márc. 29. 17:08
 4/17 anonim ***** válasza:
58%
Jelenleg -már elég régóta- nincsen olyan szabálysértés, hogy csendháborítás. Köznyugalom elleni szabálysértés van, azon belül lehet mondjuk garázdaság az általad leírt.
2014. márc. 29. 17:49
 5/17 A kérdező kommentje:

16:56 nem hinném, hogy te vagy az...

egyébként csak úgy közlöm: bedugtam, sőt, felvettem egy teljes fület záró fejhallgatót is, és még így is hallottam a szemetet!

2014. márc. 29. 17:52
 6/17 anonim ***** válasza:

"Jelenleg -már elég régóta- nincsen olyan szabálysértés, hogy csendháborítás. "

Hülyeség. Egyáltalán olvastad már a szabálysértési törvényt? Várj, segítek: a 2012. évi II. tv. 195. § (1) Aki lakott területen, az ott levő épületben, vagy az ahhoz tartozó telken, tömegközlekedési eszközön, továbbá természeti és védett természeti területen indokolatlanul zajt okoz, amely alkalmas arra, hogy mások nyugalmát, illetve a természeti vagy a védett természeti értéket zavarja, szabálysértést követ el.

(2) Az (1) bekezdésben meghatározott szabálysértés miatt a közterület-felügyelő, természeti és védett természeti területen a természetvédelmi őr és helyi jelentőségű védett természeti területen az önkormányzati természetvédelmi őr is szabhat ki helyszíni bírságot.

2014. márc. 29. 18:48
 7/17 anonim ***** válasza:
Most ezzel mit cáfoltál, bolondember? Mondtam, és az új ptk beidézett része is megerősíti, OLYAN szabálysértés, hogy CSENDHÁBORÍTÁS, nincsen jelenleg. Köznyugalmat sértő szabálysértések vannak.
2014. márc. 29. 18:49
 8/17 anonim ***** válasza:

Új Ptk.??? Mi köze lenne az polgári törvénykönyvnek a szabálysértésekhez?

A csendháborítás pedig szabálysértés. A Szabs. tv. XXIV. fejezetében, az emberi méltóság, a személyi szabadság és a közrend elleni szabálysértések között találod.

Ne szóljál már hozzá bele abba, amit nem értesz.

2014. márc. 29. 18:56
 9/17 anonim ***** válasza:
*b
2014. márc. 29. 19:00
 10/17 anonim ***** válasza:

"A Szabs. tv. XXIV. fejezetében, az emberi méltóság, a személyi szabadság és a közrend elleni szabálysértések között találod. "

Ilyen, ebben a formában nincsen.

"Ne szóljál már hozzá bele abba, amit nem értesz."

Így pedig egy felfuvalkodott bunkópulyka nyilatkozik, köszönjük. Most már a homokba dughatod a fejed, megadom az engedélyt.

2014. márc. 29. 19:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!