Az USA 26 államában jogos válási oknak számít az impotencia?
Ezt olvastam.
Másik kérdés, hogy mindkét nemnek lehet ez az indoka?
Úgy értem:
-Nő: A férjemnek nem áll fel, de kell a szex, szóval válok, hogy másik palim lehessen aki megd*g
-Férfi: Már sajnos nem áll fel, ezért nem tudom megd*gni az asszony szóval elválok. (pl mert szex nélkül nem tudom őt elviselni stb. stb.)
Meg mivel a nő szexhiányra hivatkozva válhat, akkor a férfi is? (mert ugye a férfi még segíthet az asszonyon az ujjaival vagy a nyelvével is.)
Szóval mindkét fél hivatkozhat az impotenciára? :D
"11:40 Ez még itthon sem igaz. Mivel így lehet megelőzni az érdekházasságokat. Persze így sem nagyon, de kell hogy legyen indok."
Így aztán biztos nem lehet megelőzni érdekházasságot, vagy ezt hogy értetted? "Ha nem szerelemből házasodtatok, akkor maradjatok is együtt!"?
"A bíróság a házasságot bármelyik házastárs kérelmére felbontja, ha az teljesen és helyrehozhatatlanul megromlott...."
A bíróság a házasságot az (1) bekezdésben foglalt körülmények vizsgálata nélkül bontja fel, ha azt a házastársak végleges elhatározáson alapuló, befolyásmentes megegyezésük alapján közösen kérik."
Tehát ha a felek közösen eldöntik, hogy válni akarnak, az atyaúristen sem tartja őket együtt...
De még az sem elképzelhető igazán, hogy az egyik fél utálja a másikat, ott akarja hagyni, de a bíróság azt mondja, hogy nem szabad...
A válókereset beadására elegendő indok, hogy elhidegültél a házastársadtól. Elég nehéz utánajárni, így van-e.
A kérdező keveri az impotencia és a meddőség fogalmakat.
Igen, vannak olyan allamok, de igazabol az alabbi okok mind jogot adnak, hogy az egyik fel beadja a valasi kerelmet:
irreconcilable differences (kibekithetetlen kulonbsegek)
incompatibility (osszeferhetetlenseg) stb. Vagyis csupa olyan "nagy szavak" amikor a kutyat nem erdekli, hogy mi van. Ha az egyik fel el akar valni, a masik nem tud mit csinalni. A birosag a valast jova fogja hagyni. Ennyi.
Teljesen felesleges reszletezni, hogy valaki impotens vagy sem. "Nem ferunk ossze" - ennyi, es a papirokat be lehet adni a birosagra!
De igen, vannak allamok, ahol meg lehet oknak adni a kabszer fogyasztast, a sexualitasra valo keptelenseget, de meg a masik vallasi hovatartozasa is elfogadhato indok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!