Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Csendháborításnak számít, ha...

Csendháborításnak számít, ha valakinek éjjel egy lakótelepen fölöslegesen szól a riasztója a kocsijában?

Figyelt kérdés
Van itt a lakótelepen egy autó, nem tudom melyik sajnos, és a legkisebb szellőre is beriaszt a riasztója, ilyen dudálós fajta, de mindig csak éjjel. Van, hogy este nyolckor, van, hogy éjjel 11-kor. A kisfiam (14 hónapos) mindig felébred miatta, már nagyon elegem van ebből. Ez csendháborítás? Mit lehetne tenni ez ellen?
2009. jan. 25. 20:43
 1/5 anonim ***** válasza:
65%

Ha éjjel szólal meg, én nem lennék benne biztos, hogy fölöslegesen szól.

Csak egy példa: Nekünk nincs riasztó a kocsinkban, KÁR, ugyanis valamelyik évben a kereket lopták ki alóla és ráállították a vázra, mivel riasztó nem szólt, már csak reggel vettük észre, hogy megkárosítottak minket.

2009. jan. 25. 21:44
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Elvileg az, gyakorlatban nem igazán, akkor lehet csendháborítás, ha riasztó folyamatosn szól, állandóan hamis riasztást ad. Ha viszot csak egyszer-egyszer szólal meg az más tészta, hiszen a riasztónak alapfeladata, hogy csendet háborítson, és felhívja a figyelmet.

Amennyiben nagyon zavar, úgy próbáld megkeresni a tulajt, és beszélni vele.

2009. jan. 25. 22:11
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Keresd meg a tulajt, és kérd el, vagy derítsd ki a telszámát. minden éjjel amikor riaszt, hívd fel álmából, hogy lopják a kosiját, mert szól a riasztó .

Párszor felköltöd este, éjjel, csak elgondolkodik, hogy kicserélje azt gagyi riasztót normálisra.

2009. jan. 25. 22:26
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Tényleg téves a riasztás, ahányszor szól, mindig kinézek, és sehol senki, egy lélek sincs az utcán.

De ez a telefonon felhívós nagyon jó ötlet, ki fogom deríteni a számát és minden alkalommal kedvesen figyelmeztetem, hogy jöttek lopni :)

2009. jan. 26. 10:31
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

szivesen.

Azért javasoltam mert nekeünk bevált.

Mellettünk egy kis abc van, és régebben minden éjjel beindult a riasztó, én meg képes voltam hajnali 2 kor is feltelefonálni a tulajt, hogy baj van, kapcsolja ki.

Akkor neki fel kellett kelni eljönnni az utcába és kikapcsolni.

pár alkalom után kicseréltették egy normális riasztóra, ami nem jajveszékel a semmire! :-))

sok sikert!

2009. jan. 26. 23:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!