Miért nem büntetik meg Viktorék autóit ennyi szabálytalankodás miatt? Magyarországon a jogszabályok mindenkire vonatkoznak?
A tegnapi híradóban láttatok azt a vérlázító esetet, hogy Viktor kisbuszával + 1 kísérőautóval (csak mert őfelsége fodrásznál van, azaz rendkívül fontos államérdekből),
1, tiltott helyen rendszeresen feláll a járdára, a gyalogosok el se férnek mellette a belvárosban
2, és hogy biztosan legyen hely, azon a részen ki is szedték a gyalogosokat védő korlátokat (de csakis ott), mert alapból még megállni is tilos, nemhogy parkolni.
Azt is elmondták és mutatták, hogy se az ő kisbusza se a kísérőautó nem használ megkülönböztető jelzést, azaz nem szegheti meg a KRESZ-t.
Még ha villogóval állna ott, akkor elvileg megtehetné (legalábbis a KRESZ semmibe vételét, de a rongálás bűncselekménye attól még fenn állna), de még erre se veszi a fáradságot.
Hol vannak ilyenkor azok a talpig becsületes, befolyásolhatatlan rendőrök, akik itt is verik a mellüket, hogy márpedig ők aztán nem hunynak szemet semmilyen szabálytalanság felett?
Miért nem büntetik meg?
És miért nem indul büntetőeljárás?
Hol vannak a köztéri kamerák?
Hogy tudták egyáltalán ezt a rongálást végrehajtani? Órákon keresztül nem járt arra rendőr? Vagy ha igen, szemet hunytak a bűncselekmény felett?
Mivel csakis e célból szedték ki a gyalogosokat védő korlátokat, pont akkora részen, hogy a 2 autó fel tudjon állni, ez viszont véletlenül nem
1, "rongálás" bűncselekménye?
2, "közúti veszélyeztetés" bűncselekménye? (gyalogosok nyilatkoztak, hogy nem férnek el a járdán ilyenkor, és sokszor lekényszerülnek a forgalmas útra)
Most akkor hogy van ez? Megint egy eset, amikor rá se a Szabálysértési tv. se a KRESZ se a Btk. nem vonatkozik?
De ez hogy lehetséges?
(mi lenne, ha egy emiatt a forgalmas útra kényszerülő gyalogost elütné az autó? gondolom, ezerrel tusolnák el az ügyet, és még az is "kiderülne", hogy az illető gyalogos belőve és részegen szédelgett ott ...)
Tehát akkor nálunk mindenkire vonatkoznak a jogszabályok vagy mégse annyira?
és ezt mondod te .... elég vicces.
igen, tudom, hogy 50 ezer alatt mi van, csak ez szóba se jön sztem, mivel annak a 4 oszlopnak a megrongálása biztos, hogy meghaladja az 50 ezret.
a garázdaságban igazad van, de mivel feltételezték, hogy éjjel szedték ki és többen, így nagy valószínűséggel igen zavarták az ott lakók nyugalmat, sőt, másokban megbotránkozást is kiváltott, hisz látod, most is botránkoznak sokan! (=garázdaság)
igen, ezt mondom én.
A rongálódás költségének kell nagyobbnak lenni mint 50eFt. Szerintem pedig nincs felette.
A kihívóan közösségellenes magatartásnak kell riadalmat, vagy megbotránkoztatást kelteni, attól válik garázdasággá, de még akkor is csak szabálysértés, mivel a bűncselekményhez kell egy erőszakos cselekedet is.
Szabálysértés esetén bármely állampolgár tehet bejelentést, le is fényképezheti, és megteheti a feljelentést a rendőrségen.
Egy rendőr nem fogja megbüntetni Viktor autóját, mert az lesz az utolsó napja a rendőrségen. Az pedig a másik, ha a helyszínen a mentelmi jogára hivatkozik, akkor nem is indulhat eljárás.
hihetetlen, ezt úgy írod, mintha előttem nem lenne egyértelmű :)
ez általános rendőr-probléma, hogy
1, jegyzőkönyveket már eleve a helyesírási hibáik miatt is vagy 2 órán keresztül javítom
2, aztán a jogi tudás egy másik kérdés, de a legtöbb még alapfogalmakkal sincs tisztában, és ha belátja, hogy na ez mégse áll meg, akkor jön a szöveg, hogy "ezt nem kell szó szerint érteni".
Hiába mondom én régóta, hogy kéne némi jogi képzés a rendőröknek és ne lehessen bárki az, de hiába :( addig marad a szint.
Ugye értesültél a fejleményekről, és így azt is elismered, hogy mégis tán igazam volt? Egyébként a tevékeny megbánás enyhítő körülmény, most már csak meg kéne indítani az eljárást!
"Simán el lehet rezesovázni egy négyes gyilkosságot ha van lóvéd. "
Szentigaz! :(
Hogy a pokol nyelje el azt a kőgazdag szukát a "rokonsággal" együtt....
Magyarországon a jogszabályok azokra vonatkoznak akik nem segíthetnek magukon törvénytelen eszközökkel (azaz a becsületes, adófizető állampolgárok). A politikusok, a befolyásos emberkék, a bidámbidám népcsoport tagjai, nos ők megtehetnek bármit amit akarnak.
Becsületes, befolyásolhatatlan rendőrök hol vannak? :DDDDDD A mesében, kérdező, a mesében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!