Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Most akkor nem tiltott jelkép?

Most akkor nem tiltott jelkép?

Figyelt kérdés

A múltkor bementünk a városba (Bp) este pár ismerősömmel, és a buli hely előtt bementünk több ivó helyre is. Van sok új hely, így azokat kezdtük el felfedezni.

Betévedtünk a hétker nevű helyre, és én belépéskor egyből felfigyeltem a bicskanyitogató plakátokra és kiírásokra a falakon. Na, mondanom sem kell, morogtam magamban hangosan, és feltűnően elhagytam a helyet, amire felszólítottam társaimat is. Amikor kiértünk, csak akkor lettem figyelmes, hogy a bejáratnál (az utcára nézve) ott van egy kommunista vörös csillag, meg a Népköztársaság címere is. A helység belül is tele van kommunista írásokkal, képekkel (tudjátok, azok a tipikus emberalakok a munkás plakátokon), meg olyan ultraliberális szövegekkel, hogy Pistikének 2 apja van stb.

Most akkor nem az van, hogy a vörös csillag tiltott jelkép?

2014. márc. 20. 22:30
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:

Te csak egy ember vagy, én meg leszarom, hogy te mit támogatsz és mit nem. Ez az egész törvény egy idióta baromság. Útálom az EU-t, mert korlátozza a szabadságjogokat, de az olyan törvényeket mégjobban, amelyek azt akarják előírni, hogy hogyan öltözhetek, hogyan kell kinéznie lakásomnak vagy az általam üzemeltetett boltnak, szórakozóhelynek. Ha szarul csinálom, akkor nem jön be vevő és elbukom a boltot, ilyen egyszerű. Nem kellene az államnak mindenbe beleugatnia.

Ha én úgy akarok dönteni, hogy meztelenül árulom a piát a szvasztikák, dávidcsillagok és piros csillagok közt akkor nehogymár ebben engem egy hatóság korlátozzon. Korlátozzon a piac, hogy nem kíváncsiak a vevők erre és éhenhalok. Jelenleg rabszolgák vagyunk saját országunkban, és neked ez a legnagyobb gondod?

Azon túl meg eleve nemnormális dolog ilyen korlátozás, mert a szvaszitával tele van a fél világ, hiszen egy szerencsét hozó szimbólum és sokkal korábban volt, mint Hitler, csak ő ki akarta sajátítani. Attól hogy ő rossz célra használta, még nem a szimbólum tehet, ugyanúgy mint ahogy a csillag sem.

Az ilyen hozzád hasonló értelmezések szerint ha holnap egy fa jelvényes őrült kirobbantja a harmadik világháborút, de azt elveszti, akkor attól kezdve az összes fát ki kell majd vágni?

2014. márc. 21. 08:01
 12/40 A kérdező kommentje:

10: gondolom neked halvány sejtésed sincs, hogy miket műveltek ennek a szimbólumnak a jegyében.

11: neked is azt tudom mondani, mint a 10-nek. Az emberek nyugalmát megzavarja, ha látnak egy vörös csillagot vagy sarló-kalapácsot, mert eszükbe jut, hogy milyen borzalmas idők voltak akkor, és hogyan vittek el embereket a szovjet haláltáborokba, és kínozták meg az embereket embertelen módon. De az olyanokban, mint te, akinek fogalma sincs arról, hogy mik voltak azokban az időkben, nyilván nem kelt semmi rossz érzést a tudatlanságuk miatt.

2014. márc. 21. 08:07
 13/40 A kérdező kommentje:
De attól még játszhatod a lázadó tinit, és menj szembe minden szabállyal ;). Max hülyének néznek. Majd kinövöd.
2014. márc. 21. 08:08
 14/40 anonim ***** válasza:

Nem kell odamenned, és akkor mindenkinek jobb lesz.

Egyébként a vörös csillag valóban a nemzetközi munkásmozgalom jelképe, aminek a tiltása csak a magyar kormány ostobasága miatt van fenntartva. Bízom benne, hogy egy nap reálisan visszakerül a jelentéssel és tisztelettel bíró jelképek közé.

2014. márc. 21. 08:14
 15/40 anonim ***** válasza:

"gondolom neked halvány sejtésed sincs, hogy miket műveltek ennek a szimbólumnak a jegyében."

- Azt hiszem, ez alapján a keresztet is betílthatnánk, de persze ez nem ide tartozik...

"Az emberek nyugalmát megzavarja, ha látnak egy vörös csillagot vagy sarló-kalapácsot, mert eszükbe jut, hogy milyen borzalmas idők voltak akkor, és hogyan vittek el embereket a szovjet haláltáborokba, és kínozták meg az embereket embertelen módon."

- Ez jól hangzik, csak nem igaz. Neked, lehet, hogy ez jut eszedbe. Ha igazad volna, már csődbe ment volna a hely, amit leírtál. Egy dolog, hogy a kommunizmus jegyében elkövettek, emberiesség elleni büntetteket, ahogyan a nemzeti szocializmus nevében.

Ugyanakkor a mi 40 évnyi szocializmusunk sem 40 évnyi férfürdő volt, és akik megélték, azok sokszor nosztalgiával gondolnak a fiatalkorúkra, és az az részben meghatározó munkásmozgalmi hangulatra. Aki nem élte meg, annak meg ez retró. Bűnök tekintetében "nácik és komcsik" fej-fej mellett vannak, de illúzió azt elvárni a magyar társadalomtól, hogy ugyanúgy álljon hozzá két különböző jelképhez.

2014. márc. 21. 08:16
 16/40 A kérdező kommentje:
Jaj te kis éhes proletár :). Nem a munkásmozgalom jelképe, hanem a kommunizmusé, aminek több, mint 100 millió áldozata volt. De a svastika sem Hitler szimbóluma, gondolom, ha ennyire vörös csillag imádó vagy, akkor azt sem bánnád, ha az is odakerülne a "tisztességes szimbólumok" közé.
2014. márc. 21. 08:17
 17/40 anonim ***** válasza:

Bennem az ilyen idióta kérdezők keltenek olyan rossz érzéseket, mit amilyeneket a kérdezőben egy vörös csillag látványa. Akkor őket is be kellene tiltani? Ha valakinek az anyját a nácik ölték meg, akkor rájuk fog haragudni, aki meg indián volt és az amerikaiak mészárolták le a családját, vagy akinek a zsidók végeztek az apjával, az meg rájuk. Minden attól függ, kinek a szemszögéből nézzük.

De a történelmet mindig a győztesek írják és ők mondják meg hogy mi tilos és mi nem. 1948 után minden magyar dolog tilos volt jó darabig ugyanúgy és ugyanazért, amiért most a vörös csillag. Ezek szerint akkor azt is helyesen tiltották?

2014. márc. 21. 08:23
 18/40 A kérdező kommentje:

"1948 után minden magyar dolog tilos volt jó darabig ugyanúgy és ugyanazért, amiért most a vörös csillag"

Minden magyar dolog? Mi az, hogy magyar dolog? Nem lehetett magyarul beszélni?

Szóval ugyanazért volt tilos, amiért most a vörös csillag. Nem tudtam, hogy a magyarok a "magyar dolgok" mögé bújva 100 millió embert lemészároltak, és (faji alapon is) deportáltak haláltáborba, ahol az embernek ha szerencséje volt, meghalt, ha nem, akkor túlélte.

2014. márc. 21. 08:28
 19/40 anonim ***** válasza:

"100 millió embert lemészároltak"

- Nem akarom a kommunizmust védeni, de tippelhetek, ezt a számot honnan vetted?

2014. márc. 21. 08:34
 20/40 A kérdező kommentje:
Tippelj!
2014. márc. 21. 08:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!