Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ki tudom tagadni JOGILAG a...

Ki tudom tagadni JOGILAG a saját szüleimet? Hitel problémák miatt.

Figyelt kérdés

A szüleim hiteleket vettek fel, ráadásul hiába mondom nekik, hogy lenne megoldás, járjanak utána, nem érdekli őket, csak panaszkodnak hogy sokat kell fizetni. Kb 75 éves korukra fizették volna vissza ha a forint állandó maradt volna, de már előre látom, hogy az ő hülyeségüket majd nekem kell fizetni.

Tehát

1. ki tudom-e tagadni őket jogilag

2. ha ez megtörténik, akkor mentesülök-e az ő anyagi problémáik alól?

Így is nyomorult életem van, nem akarok milliós adósságokat örökölni.

2014. febr. 23. 17:36
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Itt olvasom a jobbnál jobb válaszokat, erre valaki lepontozza őket!

Megáll az ész!

Az örökös csak az örökség erejéig felel az adósságért.

A bank meg minek hitelezett fedezet nélkül? Ez az ő kockázata.

2014. febr. 23. 21:53
 12/22 anonim ***** válasza:

ma 21:53

Mit vártál? Ez itt a hírhedt gyakorikérdések.hu.

2014. febr. 23. 22:07
 13/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, ez így megnyugtató. Persze azért bosszant hogy nem lesz örökségem, de ez van, nekem az is jó ha semmit öröklök az adóssághoz képest. Sajnos manapság már bármit el tudok képzelni arról, hogy a bankok kisajtolják az emberből a pénzt.

A devizahitellel kapcsolatban később bármilyen javulás remélhető? Hallottam olyasmit hogy valószínűleg az euró mégfeljebb fog menni.

Csak azért érdekel, mert már nekem kell támogatni a szüleimet, így nem tudok előrébb lépni az életben, és egyszer meg fogom unni, hiába a szüleim, ha hülyeséget csinálnak, nem mászok bele.

2014. febr. 25. 10:49
 14/22 anonim ***** válasza:

"A devizahitellel kapcsolatban később bármilyen javulás remélhető? Hallottam olyasmit hogy valószínűleg az euró mégfeljebb fog menni. "

Soha nem szabadott volna felvenni devizahitelt magánszemélyek közül senkinek. Ott kezdődött a gond, amikor a bankok cégek mellett magánszemélynek is elkezdték hirdetni a devizás konstrukcióikat. Sajnos Magyarországon is, és sok más, euróövezeten kívüli európai országban is bebukták az emberek. Konkrétan csak a bankok nyertek/nyernek vele.

Alapelv/rule of thumb: mindig olyan pénznemben kell felvenni a hitelt, amilyenben visszafizeted azt. Már ha előre látható, tervezhető, biztonságos hitelt akarsz.

2014. febr. 25. 11:24
 15/22 kovpet ***** válasza:

"Persze azért bosszant hogy nem lesz örökségem"

Örökölni a vagyont lehet. Ha nincs vagyon, akkor természetes, hogy nincs örökség sem.

"a bankok kisajtolják az emberből a pénzt"

Nem sajtolnak azok semmit, ne higgy a politikusoknak.

Az meg természetes, hogy a tőlük KÖLCSÖN vett pénzt kamatostul visszakérik. Így szólt a szerződés. Arról meg senki nem tehet (már hogy a bank és az ügyfél közül egyik sem), hogy a tragikus magyar gazdasági teljesítmény miatt nincs értéke már a magyar fizetőeszköznek, így a más gazdaság fizetőeszközében felvett és ahhoz kötött kölcsön tőkerésze és így törlesztőrészlete jelentősen nagyobb lett.

2014. febr. 25. 11:29
 16/22 anonim ***** válasza:

Én nem hiszek senkinek, de mikor azt látom, hogy a kollégám már hét éve fizeti vissza a 8 milliós tartozását, és még mindig van belőle 15 millió...

Elmagyarázták miért- még talán értettem is akkor- de valahogy az én egyszerű paraszti eszemnek ez már túl magas.

2014. febr. 25. 23:14
 17/22 kovpet ***** válasza:

Mert 220 Ft is volt az Euro, most meg 320 Ft lassan. Másfélszerese kb.

Valamit kell csinálni, hogy egy rossz döntés miatt ne menjen el az élete a devizahitelesnek, de azért ne már az én adómból fizessék ki a hitelt. Én is élhetnék jobb körülmények között ha hitelt vettem volna fel, de én addig nyújtóztam, amíg a takaróm ért. Én nem szívtam meg, ő igen. Mesterségesen csak nem kellene megfordítani ezt a helyzetet...

2014. febr. 25. 23:22
 18/22 A kérdező kommentje:

Nem a politikusoknak hiszek, hanem a szememnek. Még pár éve ilyeneket láttam hogy 320% thm vagy valami hasonlókat, talán a raiffaisennél, és el is viszik az ember feje fölül a házat. Azért annyira a bankokat se kell sajnálni.

Viszont azzal is egyetértek hogy aki volt olyan hülye és megkötötte, az igya is meg a levét.

A probléma csak az, hogy ha a bankok kivonulnak, akkor üzleti hitel sincs, és lelassul a gazdaság. Magyarul akárhogy van, mi szenvedjük meg, a kis emberek.

2014. febr. 28. 11:22
 19/22 kovpet ***** válasza:

A 320% THM-mel mi a baj? Kétoldalú szerződés, nem kötelező megkötni. Akkor lenne baj, ha mást mondanának és mást szolgáltatnának, magyarul átvernék az ügyfelet. Nem ezt teszik. Jó drágán adják, de tudható az ára. Vagy kell vagy nem.

Amúgy ezek kis összegű, nagy kockázatú, általában szabad felhasználású hitelek. Lakáshitelben nincs ilyen.

2014. febr. 28. 11:34
 20/22 tetro ***** válasza:

11.34

és ugye a raiffaisennél soha nem is volt ilyen

azon kívül minden igaz a kérdező állításából :D

2014. febr. 28. 11:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!