Ki tudom tagadni JOGILAG a saját szüleimet? Hitel problémák miatt.
A szüleim hiteleket vettek fel, ráadásul hiába mondom nekik, hogy lenne megoldás, járjanak utána, nem érdekli őket, csak panaszkodnak hogy sokat kell fizetni. Kb 75 éves korukra fizették volna vissza ha a forint állandó maradt volna, de már előre látom, hogy az ő hülyeségüket majd nekem kell fizetni.
Tehát
1. ki tudom-e tagadni őket jogilag
2. ha ez megtörténik, akkor mentesülök-e az ő anyagi problémáik alól?
Így is nyomorult életem van, nem akarok milliós adósságokat örökölni.
És ez a banknak hol éri meg? Biztos van valami megoldásuk erre is. Csak úgy nem tűnik el egy adósság.
Ha nem vállalom az örökséget, értelemszerűen a legközelebbi hozzátartozó kapja meg a jogot az öröklésre?
el kell adni mindent egy "külső személynek" csak azokat az értékeket meghagyni, amire hitelt vettek fel!
Minden mást csak használatba vételre oda adni, de a tulajdonjog más nevén legyen.
Nem tudom ez működhet-e?
Ugyan nem tudom hogy milyen fedezet van a hitelre, de gyanítom a ház/lakás mint sok helyen.
Szóval ilyen esetben a bank nagy valószínűséggel viszi a házat, így már talán megéri neki.
"Tehát
1. ki tudom-e tagadni őket jogilag
2. ha ez megtörténik, akkor mentesülök-e az ő anyagi problémáik alól? "
Adósságot a római jog szerint nem lehet örökölni. Az örökrészed erejéig vonják majd le a szüleid tartozását, amennyiben ennél nagyobb a tartozás, a bank bebukta. Mondjuk te is, mert nyilván akkor nem örökölsz utánuk semmit sem.
"És ez a banknak hol éri meg?"
Sehol. Annak jobb lenne, ha neked kellene fizetned. Vagy akár nekem. Csak lehetősége nincs ilyet követelni, mert a jogszabályok nem engedik :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!