Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A Tescoban szerintetek adnak...

A Tescoban szerintetek adnak egy 16 évesnek whiskyt?

Figyelt kérdés

Egy 16 éves vehet whiskyt?

Jack Daniel's, Jim Beam, Johnny Walker, Ballantines stb

2014. jan. 1. 14:53
1 2
 11/17 lindmayer ***** válasza:

a nagy multiknál aláíratnak a pénztárosokkal egy olyan papírt, miszerint ha kiskorúnak adnak ki alkoholt, akkor azonnal kirúgják őket

ezért van, hogy alaposan ellenőrzik ezt

én is ilyen helyen dolgozok, és volt olyan, hogy kértem a személyit a gyereknek már eleve a kezében van és 35 éves; már meg se lepődik, hogy elkérem a személyit

amúgy az irányelv ez:

ha 19-20 év körülinek tűnik valaki inkább kérd el a személyijét, mert ha tényleg annyi, akkor úgysem fog ellenkezni, de ha még nem múlt el 18, akkor úgysem lesz nála(kb 1 % az esélye annak, hogy nagykorúként nincs nála se személyi, se diákigazolvány, én ugyanis azt is el szoktam fogadni)

2014. jan. 1. 17:24
 12/17 anonim ***** válasza:

Az égetett szeszre, mindenhol odafigyelnek (jogosan). Érdemes megnézni ezt az országonkénti táblázatot:

[link]

Sok helyen legális a sör és a bor 16 éves kortól, de az égetett szeszek nem.

2014. jan. 1. 18:37
 13/17 anonim ***** válasza:
Most már figyelik a korhatárt. Mikor én voltam 16 még mindent kiadtak nekünk mindenhol. Azóta ezt szigorították. Változnak az idők. Inkább kisboltokban próbálkozz, ott a bevétel miatt inkább kiadják.
2014. jan. 3. 02:58
 14/17 lindmayer ***** válasza:

hát igen

amikor 12 voltam nekem is kiadtak mindent...

2014. jan. 3. 13:39
 15/17 anonim ***** válasza:
elvileg nem, bár én 21 vagyok, de a múlt hétvégén önkiszolgálópultnál simán elvittem a kalinkát, anélkül, hogy odajött volna az az egy személy elkérni a személyimet, pedig többek véleményére hivatkozva nem nézek ki 18-nak sem...de persze ez(REMÉLEM) csak egy eset...
2014. jan. 6. 02:19
 16/17 lindmayer ***** válasza:
az önkiszolgáló kasszáknál távolról is lehet engedélyezni az alkoholnak a vásárlását, és lehet, hogy az illető kolléga úgy látta, hogy nem kell elkérnie tőled a személyit, és távolról engedélyezte
2014. jan. 6. 12:43
 17/17 anonim ***** válasza:
mi loptunk auchanból 1 üveg kalinkát,áttöltöttük a próbafülkében egy ásványvizes üvegbe,és kisétáltunk :D
2014. febr. 10. 21:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!