Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Raboltak már ki? Mit csináltatok?

Funktasztikus kérdése:

Raboltak már ki? Mit csináltatok?

Figyelt kérdés
2009. nov. 22. 08:51
1 2 3 4
 31/38 anonim válasza:

Ez egy nagyon kiírt kérdés bizony igen meggondolandó. Általában az ember fia nem minden nap jár ilyen helyzetben. Emiatt hiába néz bármennyi videót, egy valós helyzetben nem fogja tudni mit tegyen, ellenben a támadóival akik, szervezetten, többen, naponta végzik ezt "hasznos" tevékenységüket.

Érdekes módon a lőfegyver az elők között előkerült a fórumon, de a gázspray csak egyszer került megemlítésre.

Holott, kicsi, relátíve olcsó, mindenki tudja használni, és ha valamiért ellened fordítják komoly kárt nem tudnak benned tenni.

Ha elkapnak barátosnéddal, én sem hiszem hogy ott tudnám hagyni, inkább rábíznám magam a sorsra, de ilyen helyzetben sztem nem tudnám cserben hagyni. Megoldás előkapsz egy palackot, ráfújod a támadó(k)ra, elszaladtok és megúsztátok. Ha szereted életed párját, lehet neki is beszerzel egyet főleg ha pesten tanul. Ha már ketten vagytok, megbeszélhetitek, hogy fedezitek egymás hátát, egyikőtök X fele a másikótok Y fele fúj (menekülési utat hagyva).

Személy szerint nem használtam még, sőt még nincs is, de amint lesz egy kis időm veszek egy párat, arra is hogy kirpóbáljam, ne akkor próbáljam beindítani az első palackot.

Lehet nem olyan stílusos, és nem szól akkorát mintegy beretta, de sztem ez az út járhatja csak egy magamfajta küzdősportban nem jártas egyént.

Nektek mi a véleményetek erről?

2009. nov. 29. 03:58
 32/38 anonim ***** válasza:
100%
Na hát először is én sokat foglalkoztam ezzel a témával, mert sajnos olyan környéken járok nap mint nap, hogy muszáj. Sok évet küzdősportoltam, köztük Krav Magáztam is, ami állítólag a legjobb, és szerintem is nagyon hasznos, nagyon jó "fogások" és önvédelmi taktikák sajátíthatóak el belőle. Viszont arra készülni kell külön, hogy ne stresszeljen be az ember (ez a legnehezebb). Mert más egy edzőteremben keménykedni relatív nyugodt körülmények között gumikéssel, és más mikor 4-en körbeállnak késsel hogy pakojjá ki. Ami legális és hozzáférhető és még használható is, az a gázspray, egy jó nagy palackkal, és körbenyomni rájuk. Ebből is van ugye több fajta, lehet kapni tűfúvókásat is, amivel távolabbra és szélben is lehet használni, meg vagy a ködösítős ami szétterjed. Állítólag már van habos is de én még nem találkoztam vele magyarországon.. Arra viszont figyelni kell hogy ne a szar magyar gyártmányút vegyük meg, amiböl két hét után nem jön ki semmi, hanem a minőségi németet, az olyan 2 ezer forint körül van. És a bors-paprikásat érdemes, bár a CS sem rossz, de azt ki lehet mosni, pl. esőben nem jó. Illetve még 18. életévét betöltött büntetlen előéletű személy kérhet fegyverviselési engedélyt gázpisztolyra, amit utcán ruha alatt hordhat övön zsebbe akárhol. Abból meg paprikás lőszert kell és forgótárasat mert azt nem kell biztosítani. A hangja olyan mint egy éles pisztolynak, mivel 9 mm-es, szóval az rémisztő lehet, és ha ráfogod a támadó(k)ra már lehet az is elég, viszont szélben nem ajánlatos lőni vele mert akkor rád megy az egész és ellenkező hatást váltasz ki vele. Ami egy megoldás lehetne, az a gumilövedékes forgótáras pisztoly, amit lehet is szabadon vásárolni, viszont a jogszabály szerint csak otthon tarthatod objektumvédelemre, közterületen nem lehet nálad, mert szabálysértés. Pedig ez egy hasznos dolog lenne. Valaki csinál olyat is hogy a gázpisztolyába (amelyik tud ilyet) a lőszer elé kis gumit tesz és akkor az kilövődik, viszont a határoló miatt nem pontosan, és nem is üt túl nagyot, főleg kabáton keresztül. Szóval ami aránylag használható itt nálunk, az gázspray, gázpisztoly, és a futás. Meg ha közel van akkor ha belekapsz a szemébe vagy elkapod a golyóit az hasznos megoldás lehet. A legfontosabb, hogy ne szarjunk be (vagy legalábbis ne látszódjon rajtunk és ne blokkoljunk le!) Valamint ha megtörtént a baj, akkor kövessük a támadókat messziről, értesítsük vmi módon (ha már elvették a telót akkor kérjünk meg vkit hátha segít) értesíteni a rendőrséget a 107-es számon, és mondani hogy kiraboltak, és telefonon mondani nekik hogy merre mennek a támadók, és akkor lekapcsolják őket, így még a rabolt tárgyak is visszaszerezhetőek. Ennyi.
2009. nov. 29. 12:51
 33/38 anonim ***** válasza:
75%
Egyébként szerintem nem érdemes kipakolni, és odaadni akármit is, mert ha jövő héten arra jársz, akkor van esély arra hogy az a banda megint ott tevékenykedik, és meglátnak hogy "na azt a lúzert már a multkor is lehúztuk" és akkor lehúznak megint... Szerintem annak van visszatartó ereje ha nem hagyjuk magunkat! Persze ésszerű keretek között! De ha már kést nyomnak az oldaladhoz , akkor akárhogy is elsülhet, láttunk már olyat, hogy fenyegették késsel, átadott mindent, utána meg jól elverik bónusznak, vagy még meg is késelik. Az elkövetők (bár ezt úgy is mindenki tudja) nem olyan gondolkodással vannak megáldva mint mi, náluk alap dolognak számít a bűnözés, az agresszió, és dicsőségnek tartják ha már börtönviseltek. Szóval nem lehet arra hagyatkozni, hogy ha átadod a cuccokat akkor onnantól megúsztad. Onnantól még inkább csak attól fog függeni a testi épséget, hogy milyen kedvük van. Valami gyors önvédelmi akciót véghez kell vinni mindenképp, és a lehető leghamarabb elhagyni a helyszínt.
2009. nov. 29. 12:58
 34/38 anonim ***** válasza:
77%

Engem is próbáltak kirabolni,de nm jött be nekik az akció.

14 évig cselgáncsoztam,nem is vagyok olyan kicsi,meg nem is ijedek be az ilyenektől.A legnagyobb szájút kivettem,és nemes egyszerűséggel beledöngöltem a földbe.A többi elfutott,ezt meg a rendőrségig rugdostam.De nem tettem jól,mert majdnem nekem lett bajom belőle.Testi sértéssel vádoltak,de aztán szerencsémre kiderült,hogy mégsem én vagyok a hibás.Aztán vettem egy gázpisztolyt.Ha legközelebb valki ki akar rabolni akkor beletárazok,leköpöm,és továbbsétálok.

2009. nov. 30. 07:23
 35/38 anonim ***** válasza:

na és az air soft pisztolyok?

azzal nincs herce-hurca legális és baromira fáj ha beléd lőnek... (tapasztalat mert engem közvetlen közelről lőttek combon azt hittem ott halok meg be is lilult szépen utána meg jól tökön rúgtam a havert xP)

szóval szerintem az air soft gázos rugós stb változatai szerintem egész jók

jó most nem az AK ra vagy ezekre kell gondolni

sima kis pisztoly :/

szerintetek?

2009. nov. 30. 18:13
 36/38 anonim ***** válasza:

Részvétem az airsoft-os sérülésed miatt. Tényleg komoly lehetett.

Fura, hogy kb. kéthetente lőnek belém még közelről is, és semmi bajom. Fáj egy kicsit és kész.

De önvédelmi fegyverként emlegetni ... nem kicsit nevetséges.

Gázpisztoly jó lehet. De megvan a veszélye is. Valódi pisztolynak látják, holott nem az. Előfordulhat, hogy tényleg lelépnek, ha felmutatod. De az is lehet, hogy onnantól ők is komolyabban veszik a szitut, és ugyan előtte nem akartak megkéselni, csak rádijeszteni, de utána már máshogy is alakulhat.

Gázspray. Nem rossz megoldás, de típustól függ. Elég erősnek kell lennie, hogy ne jöjjön vissza. Persze ha körbeállnak, akkor úgysem tudod lefújni mindet, és ráadásul valószínűleg te is kapsz belőle. Mindemellett ha van, amelyiket nem sikerült lefújni, az idegesebb lesz, és nyilván erősebben fog fellépni ellened. Tehát ez is meggondolandó.

Megj.: A CS is jó, csak nem a gagyit kell venni. Normális CS esőben is jó. Sőt, akkor jó igazán. Ugyanis általában nyálhahártyán ill. nedves felületen fejti csak ki a hatását. A nedves bőr az nedves felület. A jobbbfajta CS még a bőrt is marja, nemcsak a szemet meg a torkot. Persze lehet, hogy azt közforgalomban nem mindig lehet kapni, meg talán illegális is. :)

Vipera jó, és hatékony fegyver. De tudtommal közterületen ezt is csak engedéllyel lehet tartani (bár nem esküdnék meg rá). Ha valaki tudja használni, akkor gyorsan el lehet vele kalapálni pár embert. Mondjuk ha valaki tud késsel bánni, vagy tonfával, azzal is.

Tehát tökmindegy, hogy mi van nálad. A lényeg, hogy tudd használni és ne pánikolj.

A nőt meg nem kell otthagyni. Van annak is lába, tud futni. Legfeljebbb belátja, hogy nem volt jó ötlet a magassarkú cipőt felvennie. Ha az életéről van szó, az ember csodákra képes futás terén is. :)

2009. dec. 1. 19:12
 37/38 anonim ***** válasza:
75%

"Rendőr tanoncként" elmondhatom, hogy a legtöbb ember, amikor megpróbálják kirabolni, egyszerűen leblokkol. Ez csak akkor derül ki ha valóban belekerül valaki egy ilyen éles szituációba. Lehet, hogy 10 éve karatézol, jól versenyzel, vagy jó boxoló vagy, de utcai helyzet más, mikor váratlanul rád ronatanak, esetleg hátulról kapsz egy ütést, és körbe állnak stb., a bűnözőknek megvannak a jól bevált módszereik sajnos. Így utcai önvédelemre mint már említettem a Krav Maga való, kiegészítve gázpisztoly vagy gázsprayvel. Már ha legális szeretnél maradni, és nem akarod hogy esetleg 8-10 évig bíróságon kelljen bizonygatnod hogy önvédelemből támadtál vissza és bekóterozzanak.

Bár még ezekkel is lehet probléma de legalább legális (már ha gázpisztolyra kérsz engedélyt, mert ugye kell rá, és gázsprayből is max 20 g töltőtömegű lehet nálad közteren).

Vipera nem viselhető közterületen. De az önvédelmi célra egyszerűen használhatatlan, egyértelműen támadó eszköz, és kis erő kifejtésével lehet vele nagyon durva sérüléseket okozni ezért is tiltja a szabály. Ugyanígy nem lehet boxer, rugóskés, pillangókés stb. Utánanézhetsz a neten ha rákeresel "közbizonságra különösen veszélyes eszközök", és ott fel van sorolva, ha ilyet birtokolsz közterületen akkor szabálysértést követsz el, azt már ne is részletezzük mi a helyzet ha még használod is..

Ha valaki legálisan meg akarja magát védeni akkor azt tudom mondani, Krav Maga, gázfegyó, futás, óvatosság, figyelmesség, ez a titka. Meg persze manapság a szerencse sem árt...

Airsofthoz szeretném hozzátenni hogy ez tényleg vicces :)

Az semmilyen szempontból sem jó önvédelemre.

2009. dec. 2. 14:01
 38/38 anonim ***** válasza:

"Részvétem az airsoft-os sérülésed miatt. Tényleg komoly lehetett.

Fura, hogy kb. kéthetente lőnek belém még közelről is, és semmi bajom. Fáj egy kicsit és kész.

De önvédelmi fegyverként emlegetni ... nem kicsit nevetséges. "

jó jó lehet rosszul fogalmaztam... mindegy nem tudom

de akkor is baromira fájt belilult stb

vagy a rugós pisztoly az nem air soft?:/

az is ilyen kis golyót lőtt ki...ha azzal fejbe lőnélek minimum beszédülnél

szóval fájt rendesen...

2009. dec. 2. 14:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!