Raboltak már ki? Mit csináltatok?
Ha nem hordasz semmit magadnál, akkor gyorsabban tudsz futni. Hajrá, kiváló megoldás egy 13 évesnek.
Ha meg van késed, és nem tudsz bánni vele, akkor csak felhergeled vele, és meg is öl, ha megvágod. Tehát ne is vigyél magaddal.
ha meg te ölöd meg, az külön érdekes tud lenni.
A durvább videókat már levették (pedig volt pár nagyon jó, amin egy-egy késvágás eredményét mutatta - győnyörűen szétvágva 15 centi hosszan és 3-5 centi mélységben a hús). De azért maradt pár. Ő pl. szerencsés volt, mert megúszta pár vágással:
Ő kevésbé. De inkább nem linkelem, mert a modik lveszik. inkább keress rá a "very brutal knife attack video"
kifejezésre a Google keresőben, és nézd végig a három megjelenő videót. Az egyik az lesz, amit linkeltem volna.
Ezen érdemes elgondolkodni, mielőtt kést viszel magaddal bárhova is.
Ha meg nem tudsz hasonló színvonalon küzdeni, mint ő, addig ne erőltesd a harcot egy késsel támadóval szemben:
http://www.youtube.com/watch?v=xl6lY_DiXtA&feature=related
Ez meg egy gyakorlás, ami elég reális. Valahogy így néz ki a valóságban is egy-egy utcai támadás.
(Ez az a videó, amit engednek 18 év alattiaknak is - a 18 év felettiekét nem tudom linkelni - az "kicsit" durvább, pedig az is csak gyakorlás). Az első felében egy átlagos ember esélyét mutatja több támadóval szemben:
http://www.youtube.com/watch?v=Z5bu5ZLIZ1s
Nem érdemes keménykedni. Ha 13 éves vagy, akkor egy átlag felnőtt férfi téged pillanatok alatt összecsomagol, és kicsinál. Ha többen vannak, akkor meg végképp semmi esélyed.
Futni viszont nyilván jobban tudsz, mint ők, hiszen fiatal vagy, és az életedért futsz. Ez a legtutibb esély.
jó megoldás lehetne ha lehetne fegyverrel járni
nekem nem lenne lelkiismeret furdalásom ha arra kerülne a sor
odajönne 6 cigó késsel villával :D
előrántasz 1 UZI-t Megkérded elhiszed hogy az uzi gyorsabb mint a kés?
míg ezen gondolkodnak bele eresztesz 1 fél tárat az egyikbe
a többi kifehéredne az biztos...
utána takarítsa fel a jó édes anyja a földről
utána nem lenne lopás az biztos
vissza kéne vezetni a jó öreg szemet szemért elvet
"jó megoldás lehetne ha lehetne fegyverrel járni"
Most is lehet, csak egy csomó feltétele van.
Az USA-ban pl. sokkal könnyebb fegyvert szerezni. Ennek ellenére (vagy _pont ezért_) USA-ban a közbiztonság egyébként Magyarországgal összehasonlítva katasztrofálisnak nevezhető.
"nekem nem lenne lelkiismeret furdalásom ha arra kerülne a sor
odajönne 6 cigó késsel villával :D
előrántasz 1 UZI-t"
Szerinted melyik történik meg előbb: hogy az egyik haver hátulról nyakonszúr, vagy az, hogy előrántod az Uzit, és még meg is fordulsz vele?
Ne hidd azt, hogy egy utcai támadáskor a lőfegyver csodafegyver a késhez képest. A lőfegyver is csak profi kézben jó valamire.
"Megkérded elhiszed hogy az uzi gyorsabb mint a kés?"
Ez az, hogy nem.
A kés kisebb távolságon lényegesen gyorsabb, különösen egy UZI-nál. Egy sima pisztoly esetén ha a fegyver az oldalsó vagy a hónaljtokban van, akkor ha a késes támadó 5-7 méteren belül van és a védő felé sprintel, akkor általában a késes fog először támadni.
Ha a pisztolyt már fogja a védő, de még nem vette elő (pl. kabát alatt van) akkor 2 méteren belül általában még mindig a késes a nyerő.
Ez egy az egy elleni harcnál van. Ha ketten támadnak kétoldalról (ill. hátul-elöl szituban), akkor lényegesen rosszabb a helyzete a védőnek.
Ráadásul az UZI külön alkalmatlan ilyen célra. Mert ugye a valóságban azt igencsak meg kell markolni, mivel elég nagy a tűzgyorsasága (3 mp alatt kikőpi a 32 lőszert), és nehéz is (3,5 kg).
Persze rambófilmekben műanyag játékfegyverekkel könnyű nyomulni meg vagánykodni, de a valóság azért kicsit más.
Nekem eszembe nem jutna UZI-t használni önvédelmi fegyverként. Eleve feltűnő, kabát alatt elég nehéz hordani (kivéve ha nagyon nagy a kabát), esetlen, és nehéz vele kicsi, zárt térben, vagy több ember által körülvéve harcolni (egy pisztolyhoz képest természetesen).
Inkább akkor egy Glock vagy Steyr pisztolyt favorizálnék, de a kést akkor sem hagynám otthon.
A legfontosabb meg, hogy tök mindegy, milyen fegyvere van az embernek. Lehet akár 30 mm-es gépágyú is az oldalán. Sokkal több múlik a gyors helyzetfelismerésen, reagáláson, és a lehetőségek minél gyorsabb kihasználásán.
Hiába van valakinél pisztoly, ha a sokktól meg az idegességtől elővenni sem képes, nemhogy kibiztosítani meg használni.
Ha valakinek jó a helyzetfelismerése, akkor eleve meg sem támadják, mert felismeri és el tudja kerülni az ilyen szituációkat.
ok ne legyen Uzi legyen vmi más
de ha ki akarnak rabolni nem először szúrnak hanem először azt mondják általában:
-álljál meg!
legalábbis az utcán
te neked meg van szemed látod hogy van 1 banda tele "rossz arcú emberekkel"
akkor felkészülsz odanyúlsz a fegyverhez kibiztosítod megmarkolod de azé még nem rántod elő...
és ha arra kerül a sor (ugye nem tudják hogy nálad mi van)
akkor előrántod és bum
erre nem kell 1 másodperc sem nem igaz?
és ő mire elővenné a kést? mert ugye nem késsel a kézben járkálnak... kicsit se lenne feltűnő
persze meg kell azért tanulni jól kezelni a fegyvert
esetek nagy többségében szerintem használni se kéne
ugyan is többnyire gyávák és nem akarnak meghalni a cigók
A válasz megírásának időpontja: tegnap 19:02
Megsúgok pár óriási titkot. De csak neked, és csak most.
1. Ha anélkül lövöd le, hogy ténylegesen támadnának, akkor gyakorlatilag gyilkosságért lecsuknak téged, és még csak azzal sem védekezhetsz, hogy önvédelem volt. Megszólított téged, esetleg körbeálltak, te meg lelövöd. Ez olyan 10 év, talán több. 10 év alatt eldöntheted bent a dutyiban, hogy megérte-e lelőni, vagy inkább odaadtad volna a tárcádat meg a mobilodat.
2. Emlékszem egy még nem is olyan régen történt esetre, mikor fatolvajok csoportját kapta el egy páros. Az egyiknél lőfegyver volt (vadászpuska). A cigó csoport (8-10 fő) különösebben nem ijedt meg a fegyvertől, hanem elindult feléjük. A fegyveres lőtt egy figyelmeztetőt, majd miután az hatástalan volt, és a baltás csapat csak jött tovább, inkább jónak látták elfutni onnan.
3. Mikor megszólít, még nem lesz nála kés meg semmmi más. Csak körbevesznek szépen, cigit kérnek, stb. Mire ráeszmélsz, már tökmindegy, mit rántasz elő a zsebből, akár plazmaágyú is lehet, hátulról simán leütnek. Hiába az 1 másodperc.
4. A fegyverkezelés csak egy dolog. Nem árt, ha az embernek van lélekjelenléte is. Hiába tudja a fegyvert kezelni, ha úgy be van parázva, és úgy remeg a keze, hogy még kibiztosítani sem tudja, nemhogy még lövöldözni.
5. Ha meg már látod előre, hogy jön a banda, nem jobb inkább elfutni, mint keménykedni? Egy kis szaladgálásba még senki nem halt bele. Ha meg esetleg utánaolvasol a Horatiusok és Curiatiusok esetének (régi római történet), akkor még arra rájöhetsz, hogy nem is olyan nagy hülyeség a futás.
Csak annyit mondok, hogy még várj pár évet (mondjuk vagy 10-et, mert láthatóan még erősen gyerek vagy), esetleg tapasztalj meg (ha akarsz) pár hasonló rázósabb helyzetet, és utána mondj erről ilyen megfellebbezhetetlen véleményt. Addig meg nézd végig a videókat korábbról, főként a benne lévő szituációkat.
Én már átéltem pár ilyen helyezetet. Volt, hogy én győztem, volt, hogy nem. De még élek és nem ülök börrtönben.
Te hányszor tapasztaltál ilyesmit?
jól van ne legyél már ennyire okos
azt hiszed nem tudja mindenki hogy még meg se védheted magad a hülye liberális törvények miatt
majd csak akkor vesznek (talán) komolyan ha rád húzzák a hulla zsákot...
szóval nem kell neked "semmit megsúgni"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!