Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Rezesova akár 4 év múlva...

Rezesova akár 4 év múlva szabadulhat a fogházból. Ennyit ér 4 ember élete?

Figyelt kérdés
2013. nov. 22. 09:33
1 2 3 4 5 6
 51/55 Shai-Hulud ***** válasza:
53%

"Amerikában ugyanezért 140 évet osztanak.... "

Amit több tételből adtak össze, viszont egyszerre tölti, ezért 40 év a büntetése.

Ennek megfelelően 10 év múlva szabadulhat.

Ez valóban súlyosabb büntetési tétel, mint amit a magyar jogrend előír, de messze nem annyira, mint ahogy azt be akarod állítani.

De már fentebb is írtam, lehet lobbizni a súlyosabb büntetési tételekért.

Például:

- Szándékos emberölésért akasztás.

- Gondatlan emberölésért 40 év fegyház.

- Súlyos testi sértésért 10 év börtön.

- Enyhe testi sértésért 3 év börtön.

De akkor a többit is igazítsuk hozzá:

- Lopásért 3 év fegyház.

- Becsületsértésért, rágalmazásért 2 év börtön.

- Adócsalásért - jaj, hát azt ne büntessük már, a végén még nekünk is fizetnünk kell, és nem tudjuk megoldani "okosba"...

2013. nov. 25. 08:57
 52/55 anonim ***** válasza:
53%
Meg azt is tegyük hozzá, hogy ha az USAban egy pénzzel kitömött sztár csinálja, (pl Dennis Rodman, vagy King, aki még meg is verte a kiérkező rendőrt) ugyanúgy nem kap semmit, mert felbérel egy profi 12 ügyvédből álló csapatot pár millió dollárért, és kimossák.
2013. nov. 25. 10:14
 53/55 anonim ***** válasza:

Annyi buta ember van,hogy fáj olvasni.

Mindenkit csak büntetne.Ettől érzik jól magukat.

Inkább azon gondolkozzatok el hány ember ül be ittasan és ússza meg semmivel.Gyakorlatilag a szerencsén múlik,hogy nem történik semmi.

Inkább tiltsuk be az alkoholt,és akkor nem halnak meg ennyien.

ja,hogy abból hatalmas nagy üzlet van?

akkor ne tiltsuk be!

Amúgy meg nem kell ahhoz ittasnak lenni,hogy hibát kövess el.Úgy is okozhatsz balesetet,hogy figyelmetlen voltál,és akkor is jó eséllyel valamennyit kapsz.

Még ha csak kevés időt is.És gyakorlatilag nem akartál senkiben kárt okozni.

Azt még megértem,hogy a hozzátartozóknak nehéz ezt feldolgozni,de hogy teljesen ismeretlen emberek miért akarják más kárát ennyire,nem tudom.

Inkább itt elsősorban az a lényeg,hogy szlovák és gazdag.Azért hőbörögnek itt a kurucinfós egyének.

De ha egy magyar okozott volna balesetet és szlovákok halnak meg,akkor biztos azért ítélik el az illetőt,mert magyar.Kb ezeknek ennyi a logikájuk.

Nem tudom,hogy az mennyit számít az ítéletnél hogy hanyan haltak meg.Gyakorlatilag ez is eléggé nehéz kérdés,mivel nem szándékosan ölt.

A lényeg,hogy baleset történt,és mit változtatna a tényen,hogy egy ember halt meg,vagy öt?

Így is-úgy is tragédia.Itt nem a mennyiség a lényeg.

Még ha pl valaki szándékosan öl embert ott nem mindegy hányat ölt meg,ott számít minden egyes élet.

Szóval nehéz igazságot tenni.

De szerintem a mostani törvény jó úgy,ahogy van.

Én eleve nem értek egyet az életfogytiglannal sem.Tényleg csak nagyon különös esetben,ha pl az elkövetőről szakértő megállapítja,hogy veszélyes a társadalomra.

Nem tudom milyen esetekben rónak ki ilyet.

Viszont úgy gondolom,hogy 1 esély mindenkinek jár.

Sajnos a tragédia megtörtént,és attól nem támadnak fel a halottak.Akkor sem ha 5 évet,akkor sem ha 20at kap.

Nem is tudom hogy valaki hogy tud feldolgozni pl még 5 évet is.Utólag hogy hat rá.Én biztos nem tudnám.

Meg a lelkiismereti kérdés örökre megmarad.

Én nem értek azzal egyet,hogy növelni kellene a büntetéseket,inkább az arányokkal van baj.Tényleg sok veszélyes bűnöző hamar szabadul,mások meg sokat ülnek gondtalanságból.

Szóval szerintem ezért is jó,hogy van ilyen "jü magaviselettel szabadulhat elv".Mert szerintem fontos,hogy az elítélt elgondolkozzon és lássák rajta,hogy megbánta tettét.

2014. szept. 12. 05:50
 54/55 anonim ***** válasza:

"Én eleve nem értek egyet az életfogytiglannal sem.Tényleg csak nagyon különös esetben,ha pl az elkövetőről szakértő megállapítja,hogy veszélyes a társadalomra.

Nem tudom milyen esetekben rónak ki ilyet. "

Általában súlyos bűncselekményekben visszaesőkre, többszörös visszaesőkre, de van pár kivétel, akik számára azonnali életfogy adható. Bizonyos esetekben pl. tömeggyilkosok, sorozatgyilkosok, kéjgyilkosok (utóbbi kettő gyakorta együtt jár), rablógyilkosok a tetteiktől függően azonnal is kaphatnak ilyet. Mit kezdesz egy olyannal, aki UZI-val a hóna alatt megy be egy óvodába? Egy ilyet vajon tanácsos lenne-e bármikor is bármiféle felügyelet nélküli közösségbe engedni?

2014. szept. 12. 08:00
 55/55 anonim ***** válasza:

Utolsó,köszi.

Sejtettem,hogy ilyen esetekben rónak ki ilyen szigorú büntetést,de nem tudtam pontosan.

Itt is inkább azért gondolom,mert veszélyesek a társadalomra.

De gondolom egy hirtelen felindulásból elkövetett emberölésért nem jár.Az nem is lenne igazságos.

Az az igazság,hogy ezeknek a sorozatgyilkos,kéjgyilkos és hasonlóknak is inkább elmegyógyintézetben lenne a helye,mintsem börtönben.

Bár az is igaz,hogy oda is visznek enyhébb panaszokkal rendelkező egyéneket,ott pedig azokra lennének veszélyesek.

2014. szept. 12. 16:15
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!