Ha valakinek van magyarorszagon felesege de nincs vele mar egyutt csak papiron es franciaorszagban van neki masik elettarsa es gyerekuk lesz akkor a gyerek kerulhet az apja nevere ha kint szuletik meg? Es ha magyarban szul akkor?
De gond lesz franciaorszagban a csaladjog szerint nos pasi nem ismerhet el hazassagon kivuli gyereket a szeretojet.
Magyarban nem lesz gond de a pasi fizetni fog az ex esetleges gyerekeire.
Szerintem el kéne válj a feleségedtől a lehető leggyorsabban. Már régen el kellett volna válni.
Viszont ha Franciaországban nem tudod így a nevedre venni, akkor szerintem a legjobb, ha itt szül az élettársad. Utána kéne gy kicsit kutakodj, hogy mi a helyzet a franciáknál.
Akik pedig itt fattyúztak meg hasonlók, szégyelljék magukat. Lehetne kulturáltan is válaszolni szerintem.
Nos a tény.
Van egy férj és feleség akik házasok (papíron)
Mindketten magyarok.
A férj kint dolgozik Franciaországban, ahol együtt él egy nővel. A nő gyermeket vár. (feltételezem, hogy a nő is magyar)
Teljesen mindegy hogy a baba Franciaországban vagy Magyarországon születik. Ugyanis ha magyarok a szülők akkor magyar állampolgár lesz a baba is, így a magyar törvények érvényesek a baba születésével kapcsolatban is.
Vagyis az apukának nyilatkozatot kell írnia, hogy ő az apuka. A feleségnek (aki papíron van) semmi köze nincs az egészhez, így ő nem is folyik bele ebbe..
Kedves kerdezo a feleseg es a ferj addig ferj es feleseg amig a birosag magayr birosag ki nem mondja a valast.
Addig az uj holgy hivatalos megnevezese hazassagon kivuli kapcsolat vagyis szereto ez az igazsag.
Hogy erzelmileg mi van az nem erdekli a jogot.
Tehat otthon szulj es az apa ismerje el a gyereket.
Ha a gyerek apjanak van meg masik gyereke is a hazassagban akkor GYT fog fizetni a valas kimondasa utan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!