Ha a gyerek nevére (kiskorú) iratom a lakást, akkor ugyanúgy engem megtalálhatnak tartozás esetén? Lsd. Lent.
Félek attól hogy anyám tartozásaiért én leszek felelős.
Apám meghalt ő a haszonélvező+tulajdonos.
Én meg az örökös. Ezáltal az ő tartozásait rajtam is elkezdhetik behajtani. Felmerül hogy a gyerek (kiskorú) nevére íratnám az én részemet. Előrébb lennék, vagy értelmetlen?
Nem kötelezhetnek olyan adósság megfizetésére amit nem te halmoztál fel.
Azonban ha a lakás a fedezet az szívás mert azt elvehetik.
Ha a gyereked nevére iratod lévén kiskorú öt nem kötelezhetik törlesztésre, és a házat sem vehetik el mivel kiskorút nem rakhatnak az utcára.
Akkor viszont mást fognak elvenni az adósság fejébe pl bútort ékszert, autót, földterületet...
Nem tom mitek van, ha az utolsó gyufaszálig mindent a gyerekre íratsz ez esetben az már nem megoldás.
Mert nincs az a bíróság aki elhinné h a gyerek egézséges fejlődése érdekében szüksége lenne pl a nagymama arany karkötőjére.
Az ilyeneket viszont a bank elveheti a tartozás fejébe.
Csak azt nem ami a gyerek biztonságos fejlődési ékedébe ütközik pl a házat.
Tartozást nem tudsz örökölni szerencsére, felesleges az aggodalmad.
Amikor majd öröklésre kerül a sor és ott vagy a közjegyzőnél, elkezdik vizsgálni, mennyi a pozitív és mennyi a negatív vagyon. A tartozásért csak a pozitív ÖRÖKSÉG hányadában felelsz, a magánvagyonoddal nem. Ha a pozitív örökség kevesebb, mint a negatív, akkor visszautasítod és megörökli az állam.
nem az örökség miatt aggódom, vagyis amiatt is..
hanem életében ha nem tudják levonni a nyugdíjából a tartozást, akkor majd engem keresnek meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!