Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha a gyerek nevére (kiskorú)...

Ha a gyerek nevére (kiskorú) iratom a lakást, akkor ugyanúgy engem megtalálhatnak tartozás esetén? Lsd. Lent.

Figyelt kérdés

Félek attól hogy anyám tartozásaiért én leszek felelős.

Apám meghalt ő a haszonélvező+tulajdonos.

Én meg az örökös. Ezáltal az ő tartozásait rajtam is elkezdhetik behajtani. Felmerül hogy a gyerek (kiskorú) nevére íratnám az én részemet. Előrébb lennék, vagy értelmetlen?

2013. nov. 7. 23:05
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Ezt nem értem. Anyukádé a lakás és övé a tartozás. AKkor te semmit nem írathatsz a gyerekre, hiszen anyukád él, és az övé. Ugyanígy a tartozást sem hajtják be a leendő örökösökön.

Ha anyukád meghal, akkor a tartozást csak örökség mértékig kell fizetned. Ha netán több a tartozás, akkor lemondasz az örökségről.

2013. nov. 7. 23:39
 12/17 A kérdező kommentje:

nagyon rosszul írtam le a szitut.

apám után én örököltem. anyám a haszonélvező és a (másik) tulaj.

2013. nov. 7. 23:41
 13/17 A kérdező kommentje:
amíg anyám él, életében behajtják rajta a felhalmozott tartozásait. gondolom a nyugdíjból, meg elviszik a tv-t, nem tudom, csak tippelek. de ha nem lesz elég, akkor az én fizumat is megterhelhetik?
2013. nov. 7. 23:42
 14/17 anonim ***** válasza:

Kinek a nevén vannak a közüzemi számlák?

A te fizudat nem terhelik meg anyukád tartozása miatt. Max. a háznak arra a felére raknak jelzálogot, ami anyukádé. Mondjuk közös ház esetén ez sem hangzik jól.

AKkor járnátok a legjobban, ha a anyukád részét a te vagy a gyerek nevére íratnátok, és ő csak haszonélvező lenne.

2013. nov. 7. 23:47
 15/17 A kérdező kommentje:
a vicc hogy apám nevén..a vizen kívül, azt átirattam anyám nevére.
2013. nov. 7. 23:48
 16/17 A kérdező kommentje:

anyám részét nem lehet átiratni lehet hogy végrendelkezni fog, most ezzel fenyegetőzik, nem egészséges.

tehát az sem biztos hogy az ő részét én fogom örökölni.

2013. nov. 7. 23:50
 17/17 anonim ***** válasza:

De biztos, a részének a felét akkor is öröklöd, mert a köteles rész jár neked, hiába végrendelkezik. A köteles rész annak az örökségnek a fele, ami végrendelet nélkül a törvény szerint járna neked. Így viszont a szolgáltatónak marad bőven ideje arra, hogy az ingatlanra terhelje a tartozást.

Így az fog történni, hogy a szolgáltató benyújtja a közös tulajdon megszüntetésére az igényt, a bíróság pedig meghatároz egy árat, hogy ennyiért el kell adni a házat és abból ennyi a szolgáltatóé.

2013. nov. 8. 09:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!