Ha a gyerek nevére (kiskorú) iratom a lakást, akkor ugyanúgy engem megtalálhatnak tartozás esetén? Lsd. Lent.
Félek attól hogy anyám tartozásaiért én leszek felelős.
Apám meghalt ő a haszonélvező+tulajdonos.
Én meg az örökös. Ezáltal az ő tartozásait rajtam is elkezdhetik behajtani. Felmerül hogy a gyerek (kiskorú) nevére íratnám az én részemet. Előrébb lennék, vagy értelmetlen?
Ezt nem értem. Anyukádé a lakás és övé a tartozás. AKkor te semmit nem írathatsz a gyerekre, hiszen anyukád él, és az övé. Ugyanígy a tartozást sem hajtják be a leendő örökösökön.
Ha anyukád meghal, akkor a tartozást csak örökség mértékig kell fizetned. Ha netán több a tartozás, akkor lemondasz az örökségről.
nagyon rosszul írtam le a szitut.
apám után én örököltem. anyám a haszonélvező és a (másik) tulaj.
Kinek a nevén vannak a közüzemi számlák?
A te fizudat nem terhelik meg anyukád tartozása miatt. Max. a háznak arra a felére raknak jelzálogot, ami anyukádé. Mondjuk közös ház esetén ez sem hangzik jól.
AKkor járnátok a legjobban, ha a anyukád részét a te vagy a gyerek nevére íratnátok, és ő csak haszonélvező lenne.
anyám részét nem lehet átiratni lehet hogy végrendelkezni fog, most ezzel fenyegetőzik, nem egészséges.
tehát az sem biztos hogy az ő részét én fogom örökölni.
De biztos, a részének a felét akkor is öröklöd, mert a köteles rész jár neked, hiába végrendelkezik. A köteles rész annak az örökségnek a fele, ami végrendelet nélkül a törvény szerint járna neked. Így viszont a szolgáltatónak marad bőven ideje arra, hogy az ingatlanra terhelje a tartozást.
Így az fog történni, hogy a szolgáltató benyújtja a közös tulajdon megszüntetésére az igényt, a bíróság pedig meghatároz egy árat, hogy ennyiért el kell adni a házat és abból ennyi a szolgáltatóé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!