Üdv! Családon belül kinek a nevére tudnám úgy iratni az autót hogy a végrehajtó ne tudjon hozzányúlni? Ellenem ugyanis tartozás miatt végrehajtás van.2 kiskorú gyermekem van és feleségem.
Egy barátodat,szomszédot,munkatársat,unokatestvért kérj meg,hogy a nevére kerüljön az autó.Te pedig lennél az üzemben tertó.Az üzemben tartót is bejegyzik a forgalmiba,te nevedre kerül a biztosítás és te felelsz,ha bármilyen szabálysértést elkövetnek az autóval.Viszont a tulajdonos nem te leszel ,így az autót sem tudják elvenni.
Én is ezt csináltam.
Üzembentartótól nem vehetik el.
Véleményemet inkább nem írom le a tartozásról...
A 3/4ES hszre komment: nem is kérdeztem a véleményed a tartozásról, te biztos kőgazdag vagy hogy soha nem tartoztál sehova :)
a 4/4es hsznek köszönöm az infót!!
"A 3/4ES hszre komment: nem is kérdeztem a véleményed a tartozásról, te biztos kőgazdag vagy hogy soha nem tartoztál sehova :) "
Nam a 3/4-es vagyok, de tudod akiben van egy kis gerinc, az inkább megpróbálja rendezni a tartozásait, és nem pedig a kiskapukat keresi. De persze ezt egy ilyen erkölcsi csökevénynek hiába magyarázza az ember.
Szúúúúúúszaaaaaa..... Nyugalom.
Szóval.
Elvileg bárkiére.
Gyakorlatilag meg nézz utána,nem vontatta-e ki már a forgalomból mert első körben azonnal lecsekkolják milyen ingó-ingatlan vagyon van a neveden.
Ha pedig a végrehajtás felszámolásból fakadó akkor fedezetelvonás bűncselekményével találnak meg 5 évre visszamenőleg.
A végrehajtó a lakásodba is bemehet (akkor is ha nem vagy otthon!) hatósági tanúval (ez a szomszéd is lehet) vagy rendőrrel.
Sőt elvihet tévét,számítógépet stb. hiába mondod,hogy az másé hacsak nem tudod elővenni a más nevére szóló számlát.
Amit pedig elvisz azt sosem kapod vissza még ha tényleg másé is mert mire az igénypert végigjárod (nem a végrehajtóval hanem a végrehajtást kérővel) addigra már régen elárverezték.
A feleségedet is meghurcolhatják mivel - hacsak nincs külön házassági szerződésetek amiben fehéren feketén benne van ki mit hozott a frigybe) közösnek számít az együtt szerzett vagyon.
Alapból ki kellene jelentkezz a címről ahol a gyerekekkel éltek (azért maradhatsz ott) és mindent leírni,eladni,elajándékozni a nevedről - feltéve,hogy még nem késő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!