Szerintetek normális az ilyen buszsofőr?!
Figyelt kérdés
Sziasztok! Ma utaztam egy helyközi járattal, van bérletem, igazolólapom, diákigazolványom (a bérlet 15 km-es). Az irattartókat úgy gyártják, hogy a plasztikkártyák pont elférjenek benne, de a bérlet kb egy centivel szélesebb. Az az egy centi a két oldalán lévő fél-fél centi széles üres rész, nincs rajta semmi fontos. Na, hogy elférjen be kell hajtani (van aki levágja de azt nem mertem) de attól még minden látszik rajta. Eddig egy buszsofőrnél se volt ez probléma, mindegyik elfogadta. Ma szállok fel a buszsofőr egyből (bunkó hangnembe) elkezdi mondani; "bontsa ki a bérletet, 2 éve tilos a behajlított bérlet" erre én "erről én nem tudtam" erre ő "miaz, hogy nem tudta mindenki kapott róla papírt" én; "én nem kaptam" (tényleg nem kaptam) akkor elkérte az igazolást és a diákigazolványom akkor elkezdett kötözködni, hogy lejárt az igazolás (november 2-ig jó) akkor mutattam, hogy még érvényes. Kb 2 perc szerencsétlenkedés után visszaadta a papírjaim. Ezt eljátszotta a haverommal aki mögöttem állt, ő még ki is vette a bérletet, hogy ne legyen behajlítva. Ezt eljátszotta a mögöttünk álló kb 5 emberrel (köztük egy terhes nővel). Most ez normális? Utánanéztem de én semmilyen szabályt nem találtam a behajlított bérletről és olyan papírt se kaptam amit mondott (haverom se kapott) szüleim se kaptak tehát nem is tudtam róla. Azt tudom, hogy nem szabad belevágni mert akkor érvénytelen (egy ismerősömnek ez volt), de én nem vágtam bele. Most akkor kinek van igaza? Előre is köszi! 14/f2013. okt. 19. 14:09
11/11 anonim válasza:
Behajthatod, de ha kérik - mese nincs - meg kell mutatnod az egészet.
Nem a sofőr tehet arról, hogy a közlekedési vállalat túlméretezte a bérletet.
Ha viszont - mint előttem írta valaki - "tesztutasokkal" ellenőrzi,lehet épp abból lesz baja, ha nem elég alapos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!