Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha egy irodai széket visszavit...

Ha egy irodai széket visszavittem a boltba több hibával, de csak egyet tudtak megjavítani kérhetem, hogy adjanak egy másikat?

Figyelt kérdés
Visszavittem a gázrugó teljes elromlásával és ha hátradőltél recsegett a szék elég zavaróan.. azt mondták a gázrugót megjavították , de a recsegést nem bírták megszüntetni. Kérhetek egy teljesen új terméket? Esetleg egy másikat? A garancia kihat a recsegésre is?
2013. okt. 13. 08:49
 1/4 anonim ***** válasza:

Elvileg 3 napon belül akkor is cserés, ha egyszerűen rájöttél, h neked nem tetszik.

Én állandóan ezt játszom, kihozom, meghajtom jól aztán ha végül szar akkor viszem vissza.

Nyugodtan hivatkozz rá.

Legközelebb pedig te is nyugodtan használd aztán 3 nap múlva vissza, ha recseg.

Csak kár ne legyen benne!

2013. okt. 13. 09:07
 2/4 A kérdező kommentje:

Üdv!

Kár nincs benne.. de ezt már 5 hónapja használom.. ha a javítás nem vezetett eredményre vagyis csak félig, akkor kérhetek új terméket ilyen recsegős hiba esetén?

2013. okt. 13. 09:11
 3/4 anonim ***** válasza:
a 3 napos szabály nem létezik. Ha egyértelmű, hogy gyártási hibáról van szó, akkor jogosult vagy a javításra vagy a cserére. (garanciaidőn belül)
2013. okt. 13. 14:36
 4/4 anonim válasza:

Kérheted. Hibás teljesítés esetén a jogosult elsősorban a javítást vagy a kicserélést is követelhet, kivéve, ha a választott szavatossági igény teljesítése lehetetlen, vagy ha az a kötelezettnek a másik szavatossági igény teljesítésével összehasonlítva arányában többletköltséget jelentene.

A jogosult az új szabályozás alapján azonban javítás helyett eleve a kicserélést is kérheti. A kötelezett a kicserélést csak akkor tagadhatja meg, ha a kicserélés lehetetlen, vagy ha a kicserélés objektív értékaránytalanságot eredményezne. Amennyiben a kicserélés és a javítás sem megoldható, árleszállítási vagy elállási igénnyel is élhet a jogosult.

2013. okt. 13. 16:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!