Ha egy irodai széket visszavittem a boltba több hibával, de csak egyet tudtak megjavítani kérhetem, hogy adjanak egy másikat?
Elvileg 3 napon belül akkor is cserés, ha egyszerűen rájöttél, h neked nem tetszik.
Én állandóan ezt játszom, kihozom, meghajtom jól aztán ha végül szar akkor viszem vissza.
Nyugodtan hivatkozz rá.
Legközelebb pedig te is nyugodtan használd aztán 3 nap múlva vissza, ha recseg.
Csak kár ne legyen benne!
Üdv!
Kár nincs benne.. de ezt már 5 hónapja használom.. ha a javítás nem vezetett eredményre vagyis csak félig, akkor kérhetek új terméket ilyen recsegős hiba esetén?
Kérheted. Hibás teljesítés esetén a jogosult elsősorban a javítást vagy a kicserélést is követelhet, kivéve, ha a választott szavatossági igény teljesítése lehetetlen, vagy ha az a kötelezettnek a másik szavatossági igény teljesítésével összehasonlítva arányában többletköltséget jelentene.
A jogosult az új szabályozás alapján azonban javítás helyett eleve a kicserélést is kérheti. A kötelezett a kicserélést csak akkor tagadhatja meg, ha a kicserélés lehetetlen, vagy ha a kicserélés objektív értékaránytalanságot eredményezne. Amennyiben a kicserélés és a javítás sem megoldható, árleszállítási vagy elállási igénnyel is élhet a jogosult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!