Ha 1 év jótállás van az irodai székemre ami 12 kg. kötelező kijönniük és elszállítaniuk?
Jeleztem nekik de azt mondták hogy 13 ezres nagyságrendben nem kötelesek kijönni, mondtam nekik , hogy de bizony kötelesek mert van ilyen jogszabály.. és ha nem jönnek ki jelenteni fogom a fogyasztóvédelemnél és semmi válasz!
A széket otthon használtam szakszerűen a hidraulikája elromlott a szék recseg ropog.. fél év után!
egy irodai szék miatt nem jöttek ki soha
ami miatt kijönnek, az a mosógép, mosogatógép, hűtő, tűzhely, tehát a valóban nagy, súlyos dolgok
De a jogszabály 10 kg felettire vonatkozik!
151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet
az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról
6. § (1) A rögzített bekötésű, illetve a 10 kg-nál súlyosabb, vagy tömegközlekedési eszközön kézi csomagként nem szállítható fogyasztási cikket - a járművek kivételével - az üzemeltetés helyén kell megjavítani.
(2) Ha a javítás az üzemeltetés helyén nem végezhető el, a le- és felszerelésről, valamint az el- és visszaszállításról a forgalmazó gondoskodik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!