Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Az munkahelyi diszkrimináció...

Az munkahelyi diszkrimináció ha valakit azért elbocsájtanak mert magasabb végzettséget írt be, egy olyan munkakörre amihez elég ami van neki?

Figyelt kérdés
Tegyük fel egy olyan munkakör ahova elég a 8 általános,de azt írta be,hogy szakmunkás bizonyítványa van.De végül még is kérték a szakmunkás bizonyítványt,de végül nem tudta felmutatni.De még így sem volt szükség a bizonyítványra.
2013. okt. 10. 15:29
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, az nem diszkrimináció, ha a munkáltató érettségit kér a felvételhez. Az a diszkrimináció, ha nem vesznek fel mert szőke vagy :DDD

Komolyra fordítva, nem válogathat vallási, faji, nemre való nézetek szerint.

2013. okt. 10. 18:24
 32/40 anonim ***** válasza:
23%
gyere el külföldre, dolgozz ott, legalább nem kell ezekkel szóba álni, aki itt lakik
2013. okt. 10. 18:25
 33/40 lindmayer ***** válasza:

33-as:

te honnét a fenéből tudod, hogy milyen ember az a munkáltató?

igaz, hogy nekem sem volt még jó tapasztalatom magyar munkáltatóval, de mindenhol magyar fönökeim voltak

és ne aggódj, nem ő az egyedüli, aki elküldi a munkavállalóját, ha hazudik, hanem közel 100%-uk ezt fogja tenni

az sem diszkrimináció, hogyha tényleg van szakmunkás bizonyítványa, és helyére felvesznek egy 8 általánossal rendelkezőt, csak legfeljebb végkielégítést is kell adniuk

2013. okt. 10. 19:54
 34/40 anonim ***** válasza:
100%

"Valahol érthető hogy hazudik valaki,a mai világban hogy munkához jusson."

Akkor gondolom az is érthető, ha miután kiderült, hogy hazudott kirúgják. Tehát ugye semmit sem kell magyaráznom?

2013. okt. 10. 20:02
 35/40 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem veszed hasznát, akkor minek hazudod,hogy van?

Egy kicsit ellenmondásos nem :)

2013. okt. 10. 20:05
 36/40 anonim ***** válasza:
Fordított esetben mi a helyzet? Az teljesen normális, letagadom a diplomámat, beírom az érettségimet és mondjuk felvesznek, mi lesz akkor, ha kitudodik?
2013. okt. 11. 10:03
 37/40 anonim ***** válasza:
56%
Nem a papírért kell leérettségizni, hanem azért, hogy legyen egy kis ész a buta fejedben. Persze mindenkinek megvan a joga hozzá, hogy szakmunkásként végezze és soha ne vigye többre az életben. Ha neked ennyi volt az álmod, hogy CNC forgácsolóként vagy asztalosként dolgozz 120 ezerért életed végéig, és potyogtasd a gyerekeket egy hozzád hasonlóan alacsony végzettségű, csekély értelmű asszonykával, akkor egészségedre. Ez a szép magyar családmodell. Csak az a probléma, hogy a ti fajtátok járatja állandóan a pofáját mindenért, és szidjátok azokat, akik főnökök, akik irodában üldögélnek 8-tól 4-ig, és háromszor többet keresnek. De tudjátok miért? Mert van érettségijük, sőt, diplomájuk is, és volt annyi eszük meg kitartásuk, hogy felnyalják magukat egy jó pozícióba. Ez az, amit a sz*ros szakmunkás végzettségetekkel soha, de soha nem fogtok elérni. Ezért ne őket hibáztassátok, hanem magatokat, nektek is meg lett volna a lehetőségetek, mint mindenki másnak.
2013. okt. 14. 03:06
 38/40 anonim ***** válasza:
63%
Ez a tanulj, hogy jobb állásod és jó fizetésed legyen duma már kiakaszt. Nem mehet mindenki egyetemre. Egy jó szakmával rendelkező szakmunkás akár többet is kereshet, mint egy tanult diplomás. Nem kellene azokat lenézni, akik nem szeretnének tanulni, nem minden a tanulás és nem is olcsó. Hiába van több diplomám, nyelvvizsgám, nem tudok elhelyezkedni, már egy ilyen „alsó kategóriás” állás is jó lenne, ha felvennének. Most ott tartok, hogy bizony le kell tagadnom, hogy tanultam, ha azt akarom, hogy egyáltalán szóba álljanak velem. Jelenleg 120ezerért boldogan munkába állnék. Lehet számodra elképzelhetetlen, de nem egy csak szakmunkás bizonyítvánnyal rendelkező ember van a környezetemben, akik sokra többre vitték, mint én a papírjaimmal, jó fizetéssel középvezetői munkakörben, értik és érdekli őket, amit csinálnak, elismerik a munkájukat, ezért is érték el ezt a szintet, a szakmájuktól eltérő területen és köszönik jól vannak.
2013. okt. 14. 09:19
 39/40 anonim ***** válasza:
Utolsó nem mindegy mit tanulsz.
2013. okt. 14. 11:12
 40/40 anonim ***** válasza:

Tisztában vagyok vele és nem is hittantanárira jártam, hogy legyen egy papírom és elmondhassam diplomám van.

Az én esetemben a probléma, hogy két egymástól teljesen eltérő diplomám van és egyikben sincs tapasztalatom, mert megint más területen dolgoztam, így most egyik se illeszkedik a másikhoz. Dolgoztam, de nem abban, amiről papírom van, azokban meg nincs gyakorlatom, ennyi, próbálom szépítgetni az önéletrajzom és mindig az adott álláshirdetéshez igazítani, de néha reménytelennek tűnik, hogy valaha is lesz egy normális állásom.

2013. okt. 14. 11:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!