Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Az munkahelyi diszkrimináció...

Az munkahelyi diszkrimináció ha valakit azért elbocsájtanak mert magasabb végzettséget írt be, egy olyan munkakörre amihez elég ami van neki?

Figyelt kérdés
Tegyük fel egy olyan munkakör ahova elég a 8 általános,de azt írta be,hogy szakmunkás bizonyítványa van.De végül még is kérték a szakmunkás bizonyítványt,de végül nem tudta felmutatni.De még így sem volt szükség a bizonyítványra.
2013. okt. 10. 15:29
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
100%

"Jaj te nagy HR-es,akkor olvassál csak utána a dolgoknak"

- nem HR-es vagyok, ezt nem tudom, honnan vetted. Jogász vagyok, ügyvédjelöltként dolgozom. Ismerem a "paragrafusokat".

"Okirat hamisítás?Jaj ne nevettessél kérlek:)Az nem okirat hamisítás hogy egy nem létező iskolát ráírok egy papír lapra."

- De, ez pontosan az lehet.

"Nem mellesleg ha valakit azért nem vesznek fel egy olyan munkakörre amihez megfelelő végzettsége van,és a nagyobb iskolai végzettségűt választják,az igen is diszkrimináció!!"

- Nem, a diszkrimináció annyira mást jelent, hogy még csak az is teljesen érthetetlen, hogy egyáltalán honnan jön ez most ide!? Hallottál egy szót, és most szajkózod, mint egy papagáj, miközben azt sem tudod, hogy mit is takar valójában...

"Van még mit tanulnod ezek szerint."

Buda vagy és bunkó. Szerintem kb. még a 8 általánosról szóló bizonyítványodat is a piacon vásároltad...

2013. okt. 10. 17:01
 22/40 anonim ***** válasza:
*buta
2013. okt. 10. 17:02
 23/40 anonim ***** válasza:
100%

"Amúgy tisztában vagyok vele,mi az a diszkrimináció=megkülönböztetés.Pl megkülönböztetnek valakit azért mert csak 8 általánosa van.Ez nem lenne diszkrimináió igaz?"

A diszkrimináció nem simán megkülönböztetés, többletkövetelmények is vannak.

Például, hogy AZONOS körülmények között, AZONOS szinten lévő emberek között tegyenek különbséget pl. szín, nem, szexuális hovatartozás... vagy más olyan tulajdonság alapján, aminek nincsen relevanciája.

Mivel te nem vagy azonos szinten a magasabb végzettségűeknél, és a végzettség előírása nem jogellenes, ebben az esetben szó sem lehet diszkriminációról.

Neked kellene visszaülnöd az iskolapadba, de sürgősen, és legalább egy érettségit szerezni...

2013. okt. 10. 17:04
 24/40 anonim ***** válasza:
100%
Neked kérdező érdekes elképzeléseid vannak a dolgokról.
2013. okt. 10. 17:06
 25/40 anonim ***** válasza:
100%
Látszik, hogy csak a 8 általánosig jutottál el. Még az is csoda. Akárhogy magyarázod, nem azért rúgták ki a haverodat, mert tanulatlan, hanem mert hazudott és hülyének nézte a munkáltatóit. Ettől függetlenül az sem lenne diszkrimináció, ha azért küldték volna el, mert csak 8 általánosa van. Azért ahhoz igen sötétnek kell lenni, hogy valaki egy szakmunkásig ne jusson el, de legalább egy érettségiig... és szomorú, hogy ti elvárjátok, hogy a tanulatlan, buta fejetekkel felvegyenek bárhová. Ha jó munkát akartok, akkor húzzatok vissza az iskolapadba, ha meg hülyék vagytok hozzá, akkor elégedjetek meg a sz*rral, ne hazugsággal próbáljatok jobb állást szerezni. Szánalmas.
2013. okt. 10. 17:11
 26/40 anonim ***** válasza:
100%

munkáltató vagyok ... nem igazán érdekel a papír, csak az ember, de ha előírás van egy adott munkakörhöz a végzettségre, akkor természetesen megnézem a papírt

ha ezen felüli végzettséget is beír a káder ami nincs neki, akkor bizony engem elfelejthet, ha később tudom meg, akkor a csalás miatt kirúgom ... semmi diszkrimináció

és segítek, az nem diszkrimináció, ha esetleg két ember közül azt veszem fel akinek magasabb a végzettsége - még ha az adott munkakörhöz nincs is rá szükség -, mert jobban szeretek a cégen belül előléptetni, mint új embert felvenni ... na, ezért zavar, ha csalt

2013. okt. 10. 17:12
 27/40 A kérdező kommentje:

ma 17:01

Hiába próbálkozol,nem fogok lesüllyedni a szintedre..

Mellesleg azt sem veszem fel magamra hogy le bunkózól így ismeretlenül,úgy hogy nem is ismersz.Ez csak is téged minősít.

2013. okt. 10. 17:53
 28/40 A kérdező kommentje:

ma 17:11

Miért kellene nekem érettségi?2 jó szakmám van,amivel bármikor eltudok helyezkedni,van rálátásom a világra,jelen esetben én az érettséginek nem veszem hasznát.Mivel olyan szakmáim vannak aminek nem előfeltétele,maximum ha egy idi..ota munkáltató kitalálja hogy már pedig neki kell.Volt már ilyen,oda nem is mentem dolgozni.Azért mert lesz egy érettségim nem leszek több,se kevesebb.Az én esetemben csak porfogóként szolgálna,azért meg nem fogom megcsinálni hogy ne szóljanak meg.

2013. okt. 10. 17:56
 29/40 anonim ***** válasza:
63%

Jól van, egy ilyen primitívvel, mint te, felesleges vitatkozni.

Nyilván képtelen lennél leérettségizni, nem csoda hát, hogy inkább meg sem próbálod. :D

2013. okt. 10. 18:07
 30/40 anonim ***** válasza:
100%
tehát te logikád szerint,engem diszkriminálnak ha nem vesznek fel agysebésznek egy mezei éretségivel,vagy ne adja az ég nyolc általánossal?a végzetség nem számít diszkrimináviónak.
2013. okt. 10. 18:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!