Az munkahelyi diszkrimináció ha valakit azért elbocsájtanak mert magasabb végzettséget írt be, egy olyan munkakörre amihez elég ami van neki?
Az nem munkahelyi diszkrimináció hogy ha hazudtál és elküldtek. Inkább az, ha korra, nemre, faji- és vallási hovatartozásra tekintettel küldenek el, vagy fel sem vesznek.
Állás hirdetést sem lehet úgy feladni, hogy fiatal, női munkatársat keresünk.
Attől még, hogy magához a munkához teljesen mindegy, hogy 8 általánosa van vagy szakmunkása, engedtessék már meg, hogy a munkáltató döntse el, hogy ő ettől még megelégszik-e a 8 általános végzettséggel, vagy nem. Ugyanis ő fog fizetni, 8 általánossal pedig nyilván nem akkora ász a haverod, hogy ő szabja a játékszabályokat és nem fogja azt mondani a főnöknek, hogy márpedig elégedj meg a 8 általánossal, ne akarj szakmunkás végzettséget...
Méghogy diszkrimináció... Hülyének nézitek a munkáltatót, ha meg lebuktok még nektek áll feljebb...
ma 15:50
Még jó hogy hülyének nézi.A 8 általános csak pl volt.Szakmunkása van neki is,csak érettségit kamuzott.Azért írtam a 8 általánost,mert sok olyan munkakör van,ahol pl nem kell semmi végzettség,vagy is mindegy hogy,érettségi,szakmunkás,vagy 8 általános.Nyilván ha munkanélküli lennél jó ideje,próbálnál te is szépíteni a helyzeten,hogy jobb színbe mutasd magad.Tény hazugság,de ki gondolná hogy egy olyan munkához 8 általános kell,még is bekérik az érettségit?Nem teljesen mindegy?
"Nyilván ha munkanélküli lennél jó ideje,próbálnál te is szépíteni a helyzeten,hogy jobb színbe mutasd magad."
Igen, de ezt nem hazugsággal vagy csalással tenném, hanem mondjuk tanulással... Bár tudom, azért az érettségi megszerzéséhez egy fokkal (és tényleg csak egy fokkal...) nagyobb erőfeszítés kell, mint bekamuzni hülyeségeket.
Nem, kedves Kérdező, te bizony nem vagy tisztában a diszkrimináció fogalmával, akármit is mondasz.
Ellenben nekem nem kell utána nézni, ez a szakmám, ismerem, köszönöm szépen. És nem, én nem csak kamuzom a diplomámat.
Mellesleg, ami a kis "kamuzásod" okirat hamisítás és csalás is lehet adott esetben, ami pedig bűncselekmény. Csak szólok.
A munkaköri leírást és a munkaköri feltételeket a cég szabja meg. Ha te hazudsz a pályázaton, akkor azt - akár később is - semmisnek minősíthetik.
A munkáltatónak szíve joga eldönteni, hogy kér-e tőled érettségit, vagy akár diplomát. Például lehet, hogy egy titkárnőnek nem feltétlenül kell diploma. De ha egy cég nagy többségében diplomásokat alkalmaz, akkor a titkárnői állásnak is feltétele lesz a diploma.
A cég szíve joga, hogy ezt eldöntse. És te nem hazudhatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!