Apám megőrült, őrjöng, csapkodja az ajtót, ordítozik,
kint az udvaron, anyámat lökdöste is. Mit tenne most a
rendőrség? Mert ha nem hagyja abba kihívom őket.
1/14 anonim válasza:
2013. okt. 3. 20:21
Szerintem hívd ki őket. Továbbá próbáld megértetni vele, hogy minden egyes alkalommal ezt fogod tenni, sőt anyádat rábeszéled a válásra is. Anyád miért nem adta be még a válási papírokat?
2013. okt. 3. 20:22
3/14 A kérdező kommentje:
Nem jó, simán rámhívja a rendőrt. Priusz meg nem kéne... Elmebajos, amíg szedte a gyógyszerét normális volt. Csak aztán rájött a "nemvagyokénhülyehogygyógyszertszedjek" és azóta idegbajos. Elején normális volt, utána ahogy hülyült, 2006-tól 2009-ig szedte a gyógyszert, azóta meg irtó hülye. Kezelhetetlen, fenyegetőzik, szórja a pénzt. Nem tudok mit tenni, nem vagyok még 18. Akkor már itthon se lennék.
4/14 anonim válasza:
üsd le és mond,hogy elesett :)
2013. okt. 3. 20:27
5/14 A kérdező kommentje:
Persze, utána meg majd kinyír éjszaka. Amilyen elborult elme... Anyám meg nem tudom. Ő se tudja. Mert hogy hova menjünk. Egye meg a fene, mindegy, csak innen el! Amúgy elvinnék a rendőrök? Vagy csak ejnye-bejnye?
Miért ne ordítozhatna? Anyád meg apád ügye, te ne avatkozz bele, amíg nincs komoly tetlegesség.
2013. okt. 3. 20:38
Biztosan sok a gondja, próbáld megnyugtatni.
2013. okt. 3. 20:39
Nem fogja "rádhívni" a rendőrt ha te hívod ki őket, mert apádnak éppen elszállt az agya. Anyád próbaképpen adja be a válást, a békítő tárgyaláson ha még szereti akkor feltételül szabhatja azt, hogy apád szedje a gyógyszert. Ha szedi akkor jól bánik veletek? A lakás közös? Mert válásnál feleződik. Egyébként senkinek sincs hova menni mikor éppen válik, max. vissza a szülőkhöz. Általában albérletbe mennek. Anyádnak van munkahelye?
Őket is felhívhatod, sőt fel kell hívnod őket:
[link]
2013. okt. 3. 20:43
9/14 anonim válasza:
Ha megut esetleg akkor se uss vissza mert az mar onbiraskodas!Ilyet hogy usse le nem tudom,hogy lehet valaszolni de gratulalok!Probaljatok vele beszelni,hogy ha nem kezdi el ujra szedni a gyogyszert akkor elkoltoztok tole...Esetleg koltozzetek is el tole ha tudtok valami rokonhoz ha nem tudtok vele megegyezni es csak eszreveszi,hogy nem csak beszeltek hanem cselekedtek is!Sok sikert! :)
2013. okt. 3. 20:45
Menjetek el apád háziorvosához, és mindezt meséljétek el neki. Ő tudja, hogy milyen gyógyszert írt, és a gyógyszer elhagyása mit válthat ki.( Lehet, hogy a pszichiátria lesz a megoldás.) Ha olyan súlyos a helyzet, van olyan is, hogy kényszer-gyógykezelés.
De azért anyáddal együtt kellene valami haditervet kidolgozni, a dolgok rendes kerékvágásba terelésére.
2013. okt. 3. 21:01
Kapcsolódó kérdések: